Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο του Δημοσίου και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό στους Γεωτεχνικούς

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την 11-1-2013 με μοναδικό θέμα το Π.Δ. 85/2002 για το προσοντολόγιο-κλαδολόγιο του Δημοσίου και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό στους Γεωτεχνικούς. Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η δικαστική προσφυγή κατά του επίμαχου Π.Δ. και η έναρξη επαφών με τα πολιτικά κόμματα για την αλλαγή του.

Χαρακτηριστική ήταν η σύμπνοια όλων των Μελών του Γ.Σ. σε σχέση με τις καταστροφικές συνέπειες του προσοντολογίου στον Γεωτεχνικό κλάδο. Ιδιαίτερα αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η αντισυνταγματικότητα του Διατάγματος με την δημιουργία διάκρισης ανάμεσα σε όμοια πτυχία, η καταπάτηση των νομοθετημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών με τον κίνδυνο εκχώρησης υπογραφών σε άσχετους, ο αποκλεισμός χιλιάδων Γεωτεχνικών από γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται και κατέχουν αλλά και η παραβίαση του ιδρυτικού Νόμου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ειδικότητας «επιστήμης τροφίμων και διατροφής» όπου με πλάγιο τρόπο εισέρχονται στον Γεωτεχνικό κλάδο απόφοιτοι μη  Γεωτεχνικών Σχολών. Ιδιαίτερα στιγματίστηκε από όλους τους κλάδους η αδράνεια της προηγούμενης Διοίκησης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και ιδιαίτερα οι ευθύνες του μέχρι πρότινος Προέδρου (αφού φαίνεται ότι το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ επίσημα στο Δ.Σ.), τόσο κατά την προετοιμασία του Διατάγματος, όσο και με την κωλυσιεργία που επεδείχθηκε στην λήψη απόφασης για την ακύρωση του  Διατάγματος στην τελευταία για την προηγούμενη θητεία, συνεδρίαση του Δ.Σ..

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Συνάδελφοι από την εφαρμογή του Διατάγματος στους Οργανισμούς των Φορέων του Δημοσίου, όπου με την επιχειρούμενη προσαρμογή πολλοί υπηρετούντες μπορεί να βρεθούν εκτός εργασιακών αντικειμένων.

Κατόπιν των παραπάνω λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την Δικαστική Προσφυγή κατά του Διατάγματος και για την παρέμβαση στα πολιτικά κόμματα προκειμένου να  στηρίξουν την τροποποίηση του Διατάγματος αυτού. Στην προσπάθεια αυτή θα κληθούν να σταθούν αρωγοί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την νέα Διοίκησή του αλλά και άλλοι Γεωτεχνικοί Φορείς και του ιδιωτικού τομέα ο οποίος αν δεν αλλάξει το Διάταγμα αυτό θα ακολουθήσει σε επαγγελματικές απώλειες.

Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία θα δώσουν τον αγώνα της δικαίωσης των Συναδέλφων και θα τους κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις