Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελασσόνας

Κινητοποιήσεις για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά τους προανήγγειλαν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Επαρχίας Ελασσόνας κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας.  

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός αγροτών, κτηνοτρόφων και αγροτοσυνδικαλιστών και πραγματοποιήθηκε κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου πρ. Δήμου Ολύμπου, Στέλιος Καραμούλας, δίνοντας και το «στίγμα» των επόμενων κινήσεων, υποστήριξε: «Πρέπει να γίνουμε πιο πιεστικοί για να έχουμε αποτέλεσμα, για να αποσπάσουμε χρήματα από την Πολιτεία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των συναδέλφων της Αγίας. Τα σοβαρά προβλήματά μας, τα αιτήματά μας περιμένουν λύσεις. Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μας ενδιαφέρει να έχουμε εισόδημα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Τα χρήματα εισπράττονται από τους πολλούς και δίδονται στους μονοπωλιακούς ομίλους. Απώλεια εισοδημάτων στις παραγωγές μας. Το ζήτημα του ΕΛΓΑ, παραμένει πρότασή μας ,την ερχόμενη Κυριακή, ως μια πρώτη μορφή αγώνα, να βγούμε σε κόμβους χωριών, να δείξουμε τις αγωνιστικές διαθέσεις και το στίγμα μας και συνεχίζουμε...».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών – κτηνοτρόφων υπογραμμίζοντας ότι είναι «Αναγκαία από την πολιτεία η ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών. Αν δεν στηριχθεί η παραγωγική βάση δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. θέλουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας. θα είμαστε δίπλα σας μέχρι να αποφασίσουν να στηρίξουν ενεργά τον αγροτικό τομέα. Δεδομένη η στήριξη του Δήμου Ελασσόνας στα δίκαια αιτήματά σας...».

 

Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει νέος ενημέρωσης στους αγρότες της περιοχής και αποφασίστηκε την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα να βγουν τρακτέρ στα χωριά και στο «Χάνι Χατζηγώγου», στην Καλλιθέα, στη Δολίχη, στην Κοκκινόγη, στην Ποταμιά, στα Αραδοσίβια,κ.α..

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις