Καββαθάς: Η στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα
Καββαθάς: Η στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα

Αυστηρή κριτική ως προς τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης έκανε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς ο οποίος παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας επισήμανε ότι «το 2023 είναι μια χρονιά δύσκολη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά».

«Η ακρίβεια είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Φαίνεται άλλωστε και από την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου της Eurostat , σύμφωνα με το οποίο το 100% των Ελλήνων θεωρεί ως κυρίαρχο θέμα την ακρίβεια, η οποία ακρίβεια αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού αλλά με ουσιαστικά μέτρα στήριξης τόσο των ευάλωτων νοικοκυριών όσο και του συνόλου της κοινωνίας, με μείωση των συντελεστών ή και μηδενισμό του ΦΠΑ για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και μείωση του Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα. Είναι μέτρα που τα ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,

Πρόσθεσε δε ότι «δυστυχώς είναι σαφές πως η στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα καθώς έχουμε τον υπολογισμό της τιμής με βάση τον ακριβότερο πάροχο. Αυτό δημιουργεί μια στρεβλή κατάσταση στην αγορά ενέργειας, πλουτίζουν οι πάροχοι εις βάρος του ελληνικού λαού και παρά τα μέτρα τής κυβέρνησης για τις δαπάνες άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο χρόνο για την στήριξη την ενεργειακή του πληθυσμού τα μέτρα δεν αποδίδουν».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις