Κίνα: Ετήσια αύξηση ρεκόρ 12,6% κατέγραψαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την επαρχία Σαντόνγκ
Κίνα: Ετήσια αύξηση ρεκόρ 12,6% κατέγραψαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την επαρχία Σαντόνγκ

Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της επαρχίας Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ το 2022, καθώς κατέχουν την πρώτη θέση στη χώρα για 24 συνεχόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το 2022 οι αγροτικές εξαγωγές της Σαντόνγκ καταγράφηκαν περίπου στα 20,62 δισεκατομμύρια δολάρια (19,11 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 12,6%. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της επαρχίας αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 21,3% της συνολικής οικονομικής αξίας των κινεζικών αγροτικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στο Τσινγκτάο και στη Τζινάν.

Την προηγούμενη χρονιά, τα αγροτικά προϊόντα από τη Σαντόνγκ εξάγονταν κυρίως στην Ιαπωνία, στην Ένωση των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική αξία των προϊόντων υδάτινης καλλιέργειας, των λαχανικών και των βρώσιμων μανιταριών αντιστοιχούσε σε ποσοστό 45,5% της συνολικής οικονομικής αξίας των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Σαντόνγκ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αξία του εξωτερικού εμπορίου της Σαντόνγκ έφτασε στα 3,33 τρισεκατομμύρια γουάν το 2022, καταγράφοντας ρεκόρ με ετήσια αύξηση 13,8%.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις