Μερικά ενθαρρυντικά νέα για τους αγρότες σχετικά με τα λιπάσματα...
Μερικά ενθαρρυντικά νέα για τους αγρότες σχετικά με τα λιπάσματα...

Οι αγρότες είναι απασχολημένοι με την τιμολόγηση και την παράταξη των εισροών των καλλιεργειών για την ανοιξιάτικη σπορά.

Το αυξανόμενο κόστος των λιπασμάτων και οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τους παραγωγούς, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η StoneX είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εστιάζει στην εμπορική αντιστάθμιση, τις παγκόσμιες πληρωμές, τους τίτλους, τα φυσικά εμπορεύματα, το εξωτερικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εκκαθάρισης και εκτέλεσης.

Ο Josh Linville, αντιπρόεδρος της Fertilizer στο StoneX λέει ότι όταν πρόκειται για λίπασμα φέτος, δεν πιστεύει ότι θα δούμε έλλειψη εφοδιασμού.

"Πιστεύω ότι τα χειρότερα σενάρια είναι πίσω μας. Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια στη σεζόν, αν περιμένουμε να φτάσουν στην ώρα τους. Νομίζω ότι το προϊόν θα είναι κοντά, απλά μπορεί να μην είναι στο σωστό μέρος την ακριβή σωστή στιγμή Αλλά η όλη ανησυχία για το ωχ, δεν είναι αρκετή για να κυκλοφορώ, δεν είμαι πια σε αυτό το στρατόπεδο».

Η Ρωσία εξακολουθεί να μειώνει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ενώ η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη παραμένει πολύ υψηλότερη από το κανονικό.

Η Linville λέει ότι η παραγωγή αζώτου τους είναι χαμηλότερη και εάν μειώσετε τις παγκόσμιες προμήθειες, οι τιμές ανεβαίνουν.

Σημειώνει ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις τιμές του αζώτου και των λιπασμάτων στο σύνολό τους να πέφτουν.

"Πράγμα που δεν ήταν αναμενόμενο. Μερικά από τα πράγματα που φοβόμασταν νωρίτερα φέτος. Φοβόμασταν ότι η Ρωσία δεν επρόκειτο να εξάγει κανένα λίπασμα. Η Κίνα δεν επρόκειτο να εξάγει κανένα λίπασμα. Η ευρωπαϊκή παραγωγή δεν επρόκειτο να επανέλθει στο διαδίκτυο Λοιπόν, αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε ότι η Ρωσία, στην πραγματικότητα, στέλνει προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ίσως όχι στα συνηθισμένα της μέρη, αλλά το προϊόν βρίσκει το δρόμο του στην παγκόσμια αγορά. Η Κίνα έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς. Η ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου που κανονικά είναι μονοψήφια, ανέβηκε στα 100 $, τώρα μειώνεται στα 20 $."

Ο Linville λέει ότι αυτό εγείρει την ιδέα ότι περισσότερη παραγωγή μπορεί να επιστρέφει στο διαδίκτυο, επομένως βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις