ΟΑΣΠΠ: Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στις 25 Ιανουαρίου στην Τρίπολη

Κάλεσμα σε όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν στην παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στις 25 Ιανουαρίου στην Τρίπολη απηύθυνε ο Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση «στις 22 Γενάρη ξεκινάμε σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στις 25 Γενάρη προχωράμε σε διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη».Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους. 

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

 

Η ΟΑΣΠΠ υπογραμμίζει ότι «οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον "ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ", από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και όχι να φυτοζωούμε με ψίχουλα και επιδόματα περιμένοντας το ξεκλήρισμα!»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις