Σοκάρουν το πανελλήνιο οι συνεχείς αυτοκτονίες – Επιχειρηματίες, αγρότες και σώματα ασφαλείας στην κορυφή των αυτοχειριών
Σοκάρουν το πανελλήνιο οι συνεχείς αυτοκτονίες – Επιχειρηματίες, αγρότες και σώματα ασφαλείας στην κορυφή των αυτοχειριών

Τη στήριξη των δομών ψυχικής υγείας σε ολόκληρη τη χώρα φέρνουν στο προσκήνιο τα τελευταία περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες, και μέσα στον κορονοϊό, της τάξης του 25%. Η αύξηση αφορά πρώτα επιχειρηματίες μετά αγρότες, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, «μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας», κάτι που με το Ταμείο Ανάκαμψης έχει αρχίσει να πραγματοποιείται.

Σημαντική είναι η υποστήριξη σε άμεσο χρόνο όσων ανθρώπων έχουν την ανάγκη ψυχικής στήριξης.

«Τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών».

Ταυτόχρονα, 3.200 προσλήψεις ψυχολόγων έχουν γίνει στα σχολεία της χώρας, ενώ δημιουργούνται και κέντρα για την ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών εντός των πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις