ΣΕΚ: Να λυθούν τα προβλήματα με τα 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει αναφορικά με την χορήγηση της έκτακτης στήριξης, ύψους 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Όπως σημειώνει σε επιστολή του «Μετά την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων του Μέτρου 22 για την έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων εμφανίζεται απορριπτόμενος από το σύστημα, ανάμεσά τους και νέοι αγρότες – κτηνοτρόφοι καθώς και κτηνοτρόφοι που έκαναν μεταβιβάσεις».

Υπογραμμίζει πως «στις βασικές αιτίες απόρριψης, όπως καταγράφηκαν από τα μέλη του ΣΕΚ σε όλη την Ελλάδα είναι:

- Μεγάλος αριθμός δικαιούχων κατά την κατάθεση της αίτησης, παρότι διέθετε το απαιτούμενο εισόδημα, το σύστημα τους απέρριπτε και τους εμφάνιζε ότι δεν έχουν εισόδημα.

- Κτηνοτρόφοι που έχουν δηλωμένο (βασικό) ΚΑΔ γεωργικό (π.χ. αγρότης με τριφύλλια ή καλαμπόκια), παρουσιάζονται ως απορριπτόμενοι, παρότι πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει το σχετικό πλαίσιο για το Μέτρο 22. Το φαινόμενο αυτό είχε παρουσιαστεί και κατά την πληρωμή της πρώτης ενίσχυσης των ζωοτροφών.

- Παράλληλα, πολλοί κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, ανέφεραν ότι στις αιτήσεις εμφανίζεται η ένδειξη «ΕΛΛΙΠΗΣ» χωρίς να γνωρίζουν την αιτία».

Παράλληλα ο ΣΕΚ ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν τα ποσά των εν λόγω ενισχύσεων είναι ακατάσχετα. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις