ΗΠΑ: Το σιτάρι ανακάμπτει από το χαμηλό 16 μηνών, αλλά ο καιρός περιορίζει τα κέρδη
ΗΠΑ: Το σιτάρι ανακάμπτει από το χαμηλό 16 μηνών, αλλά ο καιρός περιορίζει τα κέρδη

Το σιτάρι του Σικάγο σημείωσε άνοδο την Τρίτη, καθώς η αγορά ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών λόγω ευκαιριών αγορών, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν από τις χιονοπτώσεις σε μέρη των ΗΠΑ. Πεδιάδες που έφεραν την απαραίτητη υγρασία στη χειμερινή καλλιέργεια.

Οι τιμές σόγιας και καλαμποκιού αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε πέντε συνεδρίες.

Οι ευεργετικές χιονοπτώσεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις Η.Π.Α. Η υγρασία των καλλιεργειών είναι πτωτική για τις τιμές, ανέφερε σε έκθεσή του το Hightower.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο σίτου στο Chicago Board of Trade (CBOT) Wv1 κέρδισε 0,5% στα 7,23-3/4 δολάρια το μπουσέλ, στις 03:40 GMT, αφού διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο. 30, 2021 με 7,12 $-1/2 $ το μπουσέλ τη Δευτέρα.

Η σόγια Sv1 προσέθεσε 0,3% στα 14,94$-3/4 το μπουσέλ και το καλαμπόκι Cv1 κέρδισε 0,4% στα 6,68$-3/4 το μπουσέλ.

Η αγορά σιταριού αντιμετώπισε πιέσεις τη Δευτέρα μετά από βροχές και χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ. Οι πεδιάδες παρείχαν υγρασία του εδάφους για τις σταθμευμένες καλλιέργειες χειμερινού σιταριού στην περιοχή.

Οι τιμές του ινδικού σιταριού έφθασαν σε υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, μετά από καθυστέρηση στην αποδέσμευση επιπλέον αποθεμάτων από την κυβέρνηση για να ενισχύσει τις προμήθειες και να ηρεμήσει την εγχώρια αγορά που αναστατώνεται από τις ελλείψεις που προκλήθηκαν από τη χαμηλότερη παραγωγή του περασμένου έτους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι όροι της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, που διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της νότιας Μαύρης Θάλασσας, «λίγο πολύ εκπληρώνονται».

Ωστόσο, ο Λαβρόφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Αφρική, είπε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την εξαγωγή των δικών της αγροτικών προϊόντων.

Για τη σόγια, οι βροχοπτώσεις στην Αργεντινή το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχύσουν την καλλιέργεια, αν και η επίμονη ξηρασία τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να έχει ήδη κάνει κάποια ζημιά. Περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι εξαγωγείς ετοίμασαν 1,81 εκατομμύρια τόνους σόγιας για επιθεώρηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 19 Ιανουαρίου, μείωση 17,56% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις Η.Π.Α. Υπουργείο Γεωργίας, αλλά ο αριθμός ήταν κοντά στο υψηλό όριο των προσδοκιών των αναλυτών.

Οι επιθεωρήσεις εξαγωγών καλαμποκιού 727.643 τόνων μειώθηκαν κάτω από τα σύνολα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι επιθεωρήσεις εξαγωγών σιταριού κατά 334.217 τόνους ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις επιθεωρήσεις της περασμένης εβδομάδας. Και οι δύο ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα αμοιβαία κεφάλαια εμπορευμάτων ήταν καθαροί πωλητές προθεσμιακών συμβολαίων σόγιας, σόγιαλευρου, καλαμποκιού και σιταριού CBOT τη Δευτέρα και καθαροί αγοραστές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας, ανέφεραν οι έμποροι. COMFUND/CBT

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις