Κομμένοι οι νέοι αγρότες από την ενίσχυση για τις ζωοτροφές
Κομμένοι οι νέοι αγρότες από την ενίσχυση για τις ζωοτροφές

Με λανθασμένα κριτήρια δρομολογείται και πάλι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές. Κι αυτό γιατί αποκλείονται οι νεοεισερχόμενοι, οι νέοι αγρότες δηλαδή αλλά και ορισμένοι άλλοι που δεν εμφάνισαν εισόδημα 2.000 ευρώ το 2021!

Όσοι εισήλθαν στο επάγγελμα από το 2021 και μέχρι τώρα δεν μπορούν να εμφανίσουν εισοδήματα για την συγκεκριμένη χρονιά, όπως απαιτούν τα κριτήρια ενίσχυσης, με αποτέλεσμα αυτόματα να αποκλείονται από την επιδότηση.

Ο ΓΑΣ «Ένωση Αγροτών» είχε επισημάνει τα προβλήματα με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τόνιζε  κατά την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο ΜΕΤΡΟ 22 από τους δικαιούχους παραγωγούς , παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία οφείλονται στην αδυναμία ταυτοποίησής τους, στην διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021, καθώς και στην απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους (πτηνοτρόφοι κ.λπ.) και ζητούσε την παρέμβαση για την επίλυσή τους.

Με την διαφορά ότι τελικά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το σχόλιο που κάνει η κ. Μυρτώ Λύκα, αντιπρόεδρος  της Πανελλήνιας  Ένωσης Κτηνοτρόφων.

«Άλλη μια τραγελαφική πληρωμή ζωοτροφών ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης…  Το μέτρο 22 του ΟΠΕΚΕΠΕ επιδοτεί τις ζωοτροφές με λανθασμένα κριτήρια για ακόμα μια φορά… Μετρώντας το  ΟΣΔΕ  του 2022 και το τζίρο του 2021… Με απλά λόγια ζητάει η φορολογική του 2021 να είχε τουλάχιστον 2000 ευρώ εισοδήματα από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αφήνοντας εκτός πληρωμής τους χιλιάδες νέους αγρότες της χώρας καθώς το 2021 όπως είναι φυσικό δεν είχαν εισοδήματα… Για το υπουργείο λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν κ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ. Άνθρωποι που μπήκαν στην παραγωγή την πιο δύσκολη χρονικά στιγμή, τους τσάκισε η ακρίβεια και δεν δικαιούνται ούτε ένα ευρώ. Εκτός πληρωμής φυσικά θα μείνουν κ όσοι αγρότες είχαν μεν εισοδήματα αλλά ως πρώτο καδ είχαν το αγροτικό κ δεύτερο τον κτηνοτροφικό με μεγαλύτερα εισοδήματα στον πρώτο…. Για ακόμη μια φορά ο υπουργός στέκεται κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να μοιράσει δύο γαϊδουριων άχυρα».

Πηγή: epiruspost

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις