Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος Leader 2023-2027

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος Leader 2023-2027 της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων στο πλαίσιο διαβούλευσης με τη συμμετοχή επαγγελματιών, φορέων και κατοίκων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν η συντονίστρια Leader της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ-ΟΤΑ κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και ο υπεύθυνος του τμήματος τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής παρακολούθησης έργων Leader κ. Κωνσταντίνος Ζαπουνίδης.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος υπογράμμισε την πληθώρα των πεδίων που καλύπτει το πρόγραμμα, καθώς και το γεγονός ότι η πολυετής εμπειρία και επιτυχημένη πορεία της Πιερικής Αναπτυξιακής αποτελεί την εγγύηση για την μέγιστη δυνατή αξιοποίησή των δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα Leader.

Στο πλαίσιο της τοπικής στρατηγικής Leader μπορούν να υπάρξει επίτευξη επτά θεματικών στόχων:
- Ενίσχυση της διαφοροποίησης της οικονομίας (μεταποίηση και αγροδιατροφή).
- Ενίσχυση επιχειρήσεων για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής (τουρισμός).
- Ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού μέσω κοινωνικών δράσεων.
- Βελτίωση ποιότητας ζωής τοπικού πληθυσμού και μεταναστών.
- Διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.
- Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
- Ανάπτυξη της δικτύωσης, συνεργασίας και καινοτομίας.
 

Ως περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος προτείνεται το σύνολο του Νομού ΠΙερίας (εκτός της πόλης της Κατερίνης).

Η Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ-ΟΤΑ αποτελεί την Ομάδα Τοπικής Δράσης που υλοποιεί εδώ και 30 χρόνια το τοπικό πρόγραμμα Leader στην Πιερία. Σήμερα η επιχείρηση ετοιμάζεται να υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη νέα προγραμματική περίοδο, στο πλαίσιο της παρέμβασης "Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)" του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής: https://pieriki-anaptixiaki.gr/leader-2023-2027/

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις