Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση της Ιαπωνίας να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση της Ιαπωνίας να ευθυγραμμίσει περαιτέρω τους ελέγχους των εξαγωγών της με εκείνους που εφαρμόζονται από την ΕΕ, τους συμμάχους και τους εταίρους της.

Η Ιαπωνία ενισχύει τους ελέγχους των εξαγωγών της για τις ευαίσθητες τεχνολογίες στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου συντονισμένης παγκόσμιας προσπάθειας για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η ΕΕ συνεργάζεται στενά με διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, για να στερήσει από τη Ρωσία τις ευαίσθητες τεχνολογίες που κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ή για να στηρίξουν το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις μας έχουν περιορίσει τη δυνατότητα εξαγωγής αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση της Ρωσίας σε ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των δρόνων, του λογισμικού για συσκευές κρυπτογράφησης, των ημιαγωγών και των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όπλων και στρατιωτικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις