Martin Richenhagen: Ο άνθρωπος που… “εκτόξευσε”την Fendt
Martin Richenhagen

Το να είναι κάποιος επιχειρηματίας στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά για έναν ο οποίος δεν είναι γηγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Martin Richenhagen, ο επί μακρόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστής τρακτέρ AGCO Corp. με έδρα την Ατλάντα και πρώην Πρόεδρος του Γερμανοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νοτιοανατολικής Αμερικής (GACC), χρησιμοποίησε τη βαθιά εταιρική εμπειρία του και τη σκληρή διαπολιτισμική του πείρα, υπηρετώντας για ένα διάστημα ως ο μόνος γερμανικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος, οδηγώντας την επιχείρηση στα ύψη.
Εκτός από τις γερμανικές του ρίζες, ο κ. Richenhagen είναι μιλά άπταιστα τη γαλλική γλώσσα ενώ έχει ανακηρυχθεί ιππότης από τη γαλλική κυβέρνηση για τη συμβολή του στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Dr. Martin Richenhagen, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGCO Corporation, τιμήθηκε με το Βαυαρικό Τάγμα αξίας για την εξαιρετική προσφορά στην βαυαρική εταιρία κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων, Fendt.
Το Τάγμα Αξίας της Βαυαρίας απονέμεται από το 1957 σε άτομα που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στο Ελεύθερο Κρατίδιο της Βαυαρίας ή στον βαυαρικό λαό και έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι περιορίζεται σε 2.000 ζώντες κατόχους Τάγματος.
Υπό την ηγεσία του Martin Richenhagen, η Fendt εξελίχθηκε από κατασκευαστής τρακτέρ σε έναν παγκοσμίως ενεργό κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων. Διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην προώθηση της επέκτασης των γερμανικών μονάδων παραγωγής, προκειμένου να προωθηθεί η παγκοσμιοποίηση του εμπορικού σήματος Fendt με αυξανόμενες παραγωγικές ικανότητες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις