Το υψηλό κόστος των εισροών μπορεί να στρέψει περισσότερους αγρότες σε πρακτικές αναγέννησης
Το υψηλό κόστος των εισροών μπορεί να στρέψει περισσότερους αγρότες σε πρακτικές αναγέννησης

Ενώ οι τιμές των λιπασμάτων πέφτουν, ο αγρότης από το Οχάιο και θρύλος που δεν άσκησε την καλλιέργεια, David Brandt είπε ότι το υψηλό κόστος εισροών είναι τουλάχιστον ένας παράγοντας που οδηγεί ορισμένους αγρότες να κοιτάξουν περισσότερο τα συστήματα χωρίς άροση και να καλύπτουν τις καλλιέργειες ως τρόπο μείωσης των αναγκών σε θρεπτικά και χημικά.

«Έχουμε δει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες 100 ημέρες από ό,τι εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Brandt στο DTN/The Progressive Farmer στο περιθώριο του συνεδρίου «No-til on the Plains» στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Brandt σημείωσε ότι πολλοί αγρότες που προαγόρασαν λιπάσματα και χημικά πριν από πέρυσι αντιμετωπίζουν τώρα κόστος εισροών 25% έως 30% υψηλότερο από πέρυσι.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τύποι που ψάχνουν να βρουν την απάντηση», είπε.

Ο Brandt ήταν επίτιμος προσκεκλημένος στην ετήσια συνάντηση No-till on the Plains φέτος. Του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Legacy του γκρουπ, το οποίο πήρε και το όνομά του. Μίλησε επίσης για το δεκαετίες ταξίδι του για την υγεία του εδάφους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο αυτός και άλλοι έχουν περάσει από την προσπάθεια να βρουν βασικό εξοπλισμό για μη άροση φύτευση και καλλιέργειες κάλυψης σε μια σειρά μηχανημάτων που είναι τώρα διαθέσιμα.

«Σήμερα, έχουμε όλον αυτόν τον καλό εξοπλισμό εκεί έξω», είπε ο Brandt. «Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε μέχρι σήμερα».

Όπως είναι η άποψή του μετά από περισσότερα από 50 χρόνια γεωργίας, ο Brandt είπε ότι περισσότεροι συμβατικοί αγρότες θα εξοικονομούσαν χρήματα εάν έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία των χωραφιών τους από τη διάβρωση του εδάφους και στη μείωση των απωλειών λιπασμάτων από τα χωράφια τους στη διαδικασία.

«Εάν μπορούσαν να μειώσουν τη διάβρωση στο έδαφός τους κατά 50%, μπορούν να εξοικονομήσουν 30% στο κόστος εισροών τους», είπε ο Brandt.

Ο Γκρεγκ Σκοτ, επιστήμονας εδάφους στην Επιτροπή Διατήρησης της Οκλαχόμα, είπε ότι οι υψηλότερες τιμές λιπασμάτων έχουν αναγκάσει ορισμένους παραγωγούς βοοειδών στις νότιες πεδιάδες να διαφοροποιήσουν τα βοσκοτόπια τους με όσπρια για να μειώσουν τα έξοδα και να προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν τα χωράφια τους πέρα ​​από το γρασίδι των Βερμούδων.

«Είναι πάντα μια κρίση που οδηγεί τις αλλαγές», είπε ο Scott. «Φέτος, το είδαμε με κτηνοτρόφους που λιπαίνουν τα βοσκοτόπια τους».

Ο Michael Thompson, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του No-till on the Plains, είπε ότι η εκδήλωση είχε περισσότερους νεοφερμένους φέτος για διάφορους λόγους. Τουλάχιστον ορισμένοι παραγωγοί αναζητούν περισσότερους τρόπους για να είναι αποτελεσματικοί με τα θρεπτικά συστατικά τους και να έχουν λιγότερες χημικές εφαρμογές.

«Μερικά από αυτά μπορεί να είναι οικονομική αποδοτικότητα ή κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αναζητούν τρόπους να φέρουν την επόμενη γενιά ή νέες επιλογές πίσω στο αγρόκτημα», είπε ο Thompson. «Βλέπουμε ότι οι καλλιέργειες χωρίς καλλιέργεια και καλλιέργειες γίνονται λίγο πιο αποδεκτές ως πρακτικές».

Διατήρηση εστίασης στην υγεία του εδάφους

Ενώ οι αγρότες στο NTP είναι από τους πιο επικεντρωμένους παραγωγούς στις πρακτικές για την υγεία του εδάφους, η συνάντηση δεν είχε εταιρείες που να πωλούν πιστώσεις άνθρακα και δεν έγινε συζήτηση σχετικά με τα έξυπνα προγράμματα ή τις πληρωμές του USDA. Η εστίαση παραμένει στο τι μπορεί να γίνει πάνω από το έδαφος για τη βελτίωση της βιολογίας και της υγείας του εδάφους κάτω από το έδαφος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια που θα έχει το USDA από τα προγράμματά του διατήρησης για να επικεντρωθεί στη δέσμευση άνθρακα και τις μειώσεις εκπομπών, ο Brandt είπε ότι πιέζει τον Terry Cosby, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διατήρησης Φυσικών Πόρων (NRCS), να διασφαλίσει ότι οι αγρότες είναι ενημερωμένοι σχετικά με το γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουν ορισμένες πρακτικές διατήρησης.

«Τίποτα δεν με εκνευρίζει περισσότερο από κάποιον που προσπαθεί να καλλιεργήσει καλλιέργειες που δεν καταλαβαίνει γιατί το κάνει», είπε ο Brandt. «Όταν δίνουν χρήματα στους παραγωγούς και δεν με νοιάζει σε τι χρησιμεύουν, θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από κάποια εκπαίδευση και εκπαίδευση».

Ως μέρος της χρηματοδότησης για το κλίμα για το USDA στο νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, το USDA έλαβε επίσης 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αύξηση της τεχνικής βοήθειας για τη διατήρηση. Αυτό το προσωπικό θα πρέπει επίσης να επιταχύνει.

«Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους τεχνικής βοήθειας», είπε ο Brandt. «Δεν υπάρχουν αρκετά από αυτά εκεί έξω».

Πηγή: investigatemidwest.org

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις