Αραχωβίτης από Zootechnia: Χτύπημα για τους κτηνοτρόφους με τη νέα ΚΑΠ
Αραχωβίτης από Zootechnia: Χτύπημα για τους κτηνοτρόφους με τη νέα ΚΑΠ

«Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στην πιο δύσκολη στιγμή τους, καθώς η ακρίβεια στις ζωοτροφές, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στο πετρέλαιο, οδηγούν πολλούς στο να εγκαταλείπουν τα κοπάδια τους και η μόνη ελπίδα είναι να υπάρξει σύντομα πολιτική αλλαγή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική», δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος επισκέφθηκε την 12η Διεθνή Εκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία (Zootechnia), στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ως επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μεγάλο χτύπημα για τους κτηνοτρόφους έρχεται με τη νέα ΚΑΠ, όπου χάνοντας το "πρασίνισμα" (ένα μέρος των άμεσων ενισχύσεων) χάνουν περίπου το 40% των επιδοτήσεων τους. Οι κτηνοτρόφοι δεν είναι ενημερωμένοι για το τι έρχεται, ελπίζουμε ότι η πολιτική αλλαγή θα είναι κοντά έτσι ώστε να προλάβουμε να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε», είπε ο κ. Αραχωβίτης.

Ταυτόχρονα διατύπωσε τις προτάσεις, τις οποίες δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους κτηνοτρόφους, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση, και είναι οι εξής:

-Αναμόρφωση της νέας ΚΑΠ, στο βαθμό που προλαβαίνει.

-Ενίσχυση για τις ζωοτροφές όσο διαρκεί η κρίση.

-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο που χρειάζονται

-Αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να προστατεύει τους κτηνοτρόφους και από τις απώλειες που έχουν στα κοπάδια τους από λύκους και άλλες αιτίες.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τη Διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo και επισκέφθηκε περίπτερα της Zootechnia όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκθέτες και επισκέπτες. Οπως είπε ο κ. Αραχωβίτης το κλίμα που εισέπραξαν έχει να κάνει με την οξύτητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Εκτός από τον κ. Αραχωβίτη στο κλιμάκιο συμμετείχαν η βουλευτής Καστοριάς και αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τεληγιορίδου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και ο συντονιστής Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις