Ανησυχία για την απεργία της ΠΝΟ από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Ανησυχούν οι αγρότες της Ιεράπετρας για την επικείμενη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και με επιστολή τους ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας διασφαλίσεις για τα προϊόντα τους.

Ειδικότερα στην επιστολή τους τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας αναφέρουν:

"Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με την επικείμενη 48ωρη απεργία ΠΝΟ στις 8/2/2023 σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Μέσα στον χειμώνα η αγροτική Κρήτη συνεχίζει να παράγει και προμηθεύει με αγροτικά προϊόντα την ηπειρωτική Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη.

Όμως, για μία ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση επιβατών και προϊόντων.

Ένας ακόμα Φλεβάρης προστίθεται στους προηγούμενους τουλάχιστον 30 όπου η Κρήτη αποκόπτεται από την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη λόγω αυτού του γεγονότος.

Το ζήτημα είναι όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Υπέρογκο κόστος παραγωγής (κυρίως λόγω αύξησης ενέργειας / καυσίμων) , ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων, εμπορικές πρακτικές χωρίς έλεγχο και δανειακές υποχρεώσεις των αγροτικών, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Αναμφίβολα όλα τα προηγούμενα γίνονται εντονότερα σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε τώρα.

Να σημειωθεί ότι η απεργία θα προέρχεται από απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υφιστάμενη κατάσταση.

Για τους παραπάνω λόγους , ζητάμε την διασφάλιση ότι εντός 48 ωρών και με το πέρας της απεργίας θα αποπλεύσουν τα πλοία χωρίς ΑΛΛΗ καθυστέρηση.

Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας"

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις