Κρήτη: Να φύγουν τα πλοία μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ ζητούν οι αγρότες
Κρήτη: Να φύγουν τα πλοία μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ ζητούν οι αγρότες

Τα αντανακλαστικά των παραγωγών πρώιμων κηπευτικών της Ιεράπετρας προκάλεσε η επικείμενη 48ωρη απεργία ΠΝΟ στις 8 Φεβρουαρίου. Οι αγρότες, δεδομένων και των δυσχερειών που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που καθήλωσε τα πλοία στα λιμάνια, ζητούν με τη λήξη της απεργίας και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποπλεύσουν τα πλοία της γραμμής για την μεταφορά των προϊόντων τους στις αγορές.

Το θέμα θέτουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ζητώντας να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην καθήλωση των πλοίων εξαιτίας της απεργίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους:

Μέσα στον χειμώνα η αγροτική Κρήτη συνεχίζει να παράγει και προμηθεύει με αγροτικά προϊόντα την ηπειρωτική Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη.

Όμως, για μία ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση επιβατών και προϊόντων.

Ένας ακόμα Φλεβάρης προστίθεται στους προηγούμενους τουλάχιστον 30 όπου η Κρήτη αποκόπτεται από την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη λόγω αυτού του γεγονότος.

Το ζήτημα είναι όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Υπέρογκο κόστος παραγωγής (κυρίως λόγω αύξησης ενέργειας / καυσίμων) , ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων, εμπορικές πρακτικές χωρίς έλεγχο και δανειακές υποχρεώσεις των αγροτικών, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Αναμφίβολα όλα τα προηγούμενα γίνονται εντονότερα σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε τώρα.

Να σημειωθεί ότι η απεργία θα προέρχεται από απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υφιστάμενη κατάσταση.

“Για τους παραπάνω λόγους , ζητάμε την διασφάλιση ότι εντός 48 ωρών και με το πέρας της απεργίας θα αποπλεύσουν τα πλοία χωρίς ΑΛΛΗ καθυστέρηση. Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας” καταλήγουν οι παραγωγοί της Ιεράπετρας.

Πηγή: neakriti

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις