ΠΟΓΕΔΥ: Ποτέ γεωτεχνικοί δυο ταχυτήτων

Η Ομοσπονδία έχει κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές πρακτικές οι οποίες οδηγούν σε Γεωτεχνικούς εργαζομένους δύο ταχυτήτων, μισθολογικά ή σε συνθήκες εργασίας. Δυστυχώς το περιβόητο ενιαίο μισθολόγιο είναι ενιαίο μόνο στην αντίληψη όσων νομοθετούν. Στα πλαίσια αυτά και μετά την εφαρμογή του νέου πλαισίου Οργάνωσης των Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. για την διαχείριση του Σ.Σ. ΚΑΠ καλούνται οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. να εμπλακούν ακόμη περισσότερο στην εφαρμογή των μέτρων.

Η Ομοσπονδία προφανώς και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των Συναδέλφων του Υπ.Α.Α.Τ. που καλούνται να εμπλακούν στην επιτυχή έκβαση του Σ.Σ. ΚΑΠ χωρίς να υπάρχει πρόνοια για την ισότιμη αντιμετώπιση όσον αφορά στις αμοιβές τους.

Για τον παραπάνω λόγο η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με τον κατεξοχήν αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ. κο Παπαγιαννίδη ώστε να  επιτευχθεί το αυτονόητο που είναι η μισθολογική αμοιβή των Υπηρετούντων Γεωτεχνικών σε Υπηρεσίες που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και εφαρμογή του Σ.Σ. ΚΑΠ, κάτι το οποίο φαίνεται ότι έχει γίνει κατανοητό και αποδεκτό πολιτικά.

Τέλος η Ομοσπονδία δηλώνει πως η προσπάθεια είναι ενιαία για τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται στο Σ.Σ. ΚΑΠ και στα πλαίσια αυτά καλεί και τον Γενικό Γραμματέα Αγρ. Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κο Μπαγινέτα να αφήσει στους αρμόδιους Υπουργό και Υφυπουργούς να λάβουν τις αποφάσεις, ενιαία για το σύνολο των Υπηρετούντων και όχι αποσπασματικά για συγκεκριμένη Διεύθυνση την οποία τυγχάνει να εποπτεύει πολιτικά. Δηλώνουμε ότι οι προσπάθειες διάσπασης των Γεωτεχνικών με σκοπό την ανάδειξη προσωπικού προφίλ θα μας βρουν απέναντι. Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους ότι η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και θα τους κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε νεότερο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις