Κίνα: Το Πεκίνο θα προχωρήσει στον ανεφοδιασμό των κρατικών αποθεμάτων χοιρινού κρέατος
Κίνα: Το Πεκίνο θα προχωρήσει στον ανεφοδιασμό των κρατικών αποθεμάτων χοιρινού κρέατος

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων στην Κίνα (NDRC) δήλωσε ότι θα προχωρήσει στον ανεφοδιασμό των κρατικών αποθεμάτων χοιρινού κρέατος, που έχει κεντρικό ρόλο στη βασική διατροφή των Κινέζων, ώστε να συμπληρώσει τα κινεζικά αποθέματα, καθώς ο δείκτης που παρακολουθεί τις τιμές του χοιρινού κρέατος έχει μειωθεί κάτω από τα επίπεδα συναγερμού.

Ο δείκτης, που καταγράφει τη μέση τιμή του χοιρινού κρέατος σε σύγκριση με τις τιμές των σιτηρών μειώθηκε στις 4,96 μονάδες έναντι 1 μονάδας, μεταξύ της 30ης Ιανουαρίου και της 3ης Φεβρουαρίου, μειωμένος κάτω από το επίπεδο συναγερμού των 5 προς 1 μονάδες, σύμφωνα με την ίδια επιτροπή.

Όπως προβλέπει ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της τιμής του χοιρινού κρέατος στην κινεζική αγορά, το Πεκίνο έχει προχωρήσει στην εισαγωγή ενός συστήματος συναγερμού τριών επιπέδων, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, όταν καταγράφονται διακυμάνσεις στην τιμή του χοιρινού κρέατος.

Η ίδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αρχίσει άμεσα η ενίσχυση των κρατικών αποθεμάτων χοιρινού κρέατος, ενώ οι τοπικές διοικήσεις θα λάβουν οδηγίες για την αγορά χοιρινού κρέατος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις