Κίνα: Οι τιμές χονδρικής των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο
Κίνα: Οι τιμές χονδρικής των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο

Η τιμή του δείκτη τιμών χονδρικής για τα αγροτικά προϊόντα καταγράφηκε στις 133,04 μονάδες τον ίδιο μήνα, με ετήσια αύξηση 2,66 μονάδες όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου υπουργείο.

Κατά την ίδια περίοδο, ο συνθετικός δείκτης της τιμής των λαχανικών κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,15 μονάδες, ενώ ο δείκτης που διαμορφώνεται από την τιμή των σιτηρών και των νόμιμων προϊόντων ελαίου είχε ετήσια αύξηση 5,73 μονάδων.

Η μέση τιμή χονδρικής του χοιρινού, κατέγραψε μηνιαία μείωση 18,82% περίπου στα 3,5 δολάρια (3,26 ευρώ) τον Ιανουάριο, καθώς οι κινεζικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την τροφοδοσία της αγοράς και να σταθεροποιήσουν τις τιμές του χοιρινού, ως βασικού κρέατος διατροφής των Κινέζων.

Η τιμή του παραπάνω αναφερόμενου δείκτη διαμορφώνεται από τη συλλογή στοιχείων περίπου 200 αγορών πώλησης αγροτικών προϊόντων με τιμές χονδρικής.

Η ενημέρωσή του δείκτη, γίνεται καθημερινά επί τη βάσει διαμόρφωσης της μέσης τιμής των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των λαχανικών, των φρούτων, των προϊόντων ζωικού κεφαλαίου, των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, των δημητριακών, αλλά και του νόμιμου ελαίου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις