ΣΔΙΤ: Εγκρίθηκε η κατασκευή δυο αρδευτικών έργων στην Π.Ε. Πέλλας και στις Π.Ε. Λάρισας-Καρδίτσας
ΣΔΙΤ: Εγκρίθηκε η κατασκευή δυο αρδευτικών έργων στην Π.Ε. Πέλλας και στις Π.Ε. Λάρισας-Καρδίτσας

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου για το Ταμείο Ανάκαμψης Ανασυγκρότησης Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσου, του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη, της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή της Π.Ε. Καρδίτσας, Κώστα Τσιάρα και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη.

Το πρώτο έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου Αλμωπαίου Πέλλας, έχοντας συνολικό προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Έργο περιλαμβάνει:

- Την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής -κατασκευαστικών μελετών του Έργου.

- Την κατασκευή:

  • Αρδευτικού Δικτύου.
  • Αναχωμάτων προστασίας των άνω περιοχών.

- Τη συντήρηση και τη λειτουργία του Αρδευτικού Δικτύου για 23έτη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κατασκευή του Αρδευτικού Δικτύου θα συμβάλλει στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της πεδιάδας Γιαννιτσών, με ταυτόχρονη ενίσχυση και ποιοτική βελτίωση της οικολογικής παροχής της Περιφερειακής Τάφρου Θεσσαλονίκης.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 25.000 αγρότες, ενώ το έργο υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.12.2025.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου στην Υπέρεια Λάρισα και τα Ορφανά Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 80.148.358 ευρώ.

Το αντικείμενο του Έργου είναι η κατασκευή και λειτουργία σωληνωτού αρδευτικού δικτύου για την άρδευση των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων που αναφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Υπέρειας του Νομού Λάρισας, καθώς και των Ορφανών Νομού Καρδίτσας, συνολικής εκτάσεως 74.300 στρεμμάτων, όπου λειτουργούν οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Τιτανίου και Ενιπέα Φαρσάλων.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 7.000 αγρότες, με την ολοκλήρωση του έργου να έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2025.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις