Ζητούνται εξηγήσεις για την ΕΒΖ

«Αέρας» φαίνεται να έχει γίνει εξοπλισμός αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ, προς άγνωστη κατεύθυνση, γεγονός που αν επαληθευτεί θα φέρει σε δύσκολη θέση τόσο τον ιδιώτη υπενοικιαστή των εγκαταστάσεων της ΕΒΖ όσο και για τον ενοικιαστή τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για την Τράπεζα Πειραιώς.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν στην εγκατάλειψη της παραγωγής τεύτλων στη χώρα, εξαιτίας του εμπαιγμού τόσο των καλλιεργητών όσο και την αθέτησης των συμβολαίων που είχαν υπογραφεί.

«Κερασάκι» στην τούρτα αποτελεί η φερόμενη απομάκρυνση του εξοπλισμού της ΕΒΖ από το εργοστάσιο στο Πλατύ, χωρίς να έχει τηρηθεί καμία διαδικασία αλλά και χωρίς να έχει υπάρξει έγκυρη καταγραφή (!) της κατάστασης και της αξίας του.

Μεταξύ άλλων οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες, για την απομάκρυνση εξοπλισμού από το εργοστάσιο στο Πλατύ, για τον ρόλο και την εμπλοκή της Τράπεζας Πειραιώς και τις ενέργειές της για τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΒΖ, την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας εξυγίανσης, τις πρωτοβουλίες για την επανέναρξη της καλλιέργειας τεύτλων, αλλά και τους λόγους επαναλαμβανόμενων ανανεώσεων της σύμβασης με τον υπενοικιαστή δεδομένου ότι αυτός δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ο Άδωνις... βλέπει επαναλειτουργία το 2023

Εντός του 2023 θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του Θράκη ΝΕΤ.

Υπενθύμισε αρχικά πως και με διαδικασία που "έτρεξε" η κυβέρνηση μεταβιβάστηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΒΖ και δήλωσε πως είναι σε επαφή με την Τράπεζα "για να ωριμάσει τα ακίνητα της ΕΒΖ και να προχωρήσει στην εξεύρεση επενδυτή. «Αυτό χρειάζεται δυστυχώς κάποιους μήνες ακόμα, δεν προλαβαίνουμε ως τις εκλογές. Αλλά ναι, θα γίνει εντός του 2023 η διαδικασία για να βρεθεί επενδυτής και για την Ορεστιάδα» δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι την επόμενη δεκαετία η Αλεξανδρούπολη θα είναι «η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της χώρας» προβλέποντας πως και οι περιοχές πέριξ της πόλης θα αναπτυχθούν. «η Αλεξανδρούπολη να τρέχει με πάρα πολύ μεγάλους ρυθμούς, αποκλείεται να μην επηρεάσει τον υπόλοιπο νομό (...) θα φτάσει και στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα η ανάπτυξη αναπόφευκτα» είπε! 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις