Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αγρότες στα Φιλιατρά

Ο Π. Νίκας, συναντήθηκε με συγκεντρωμένους αγρότες της Τριφυλίας, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τα προβλήματα και τα αιτήματα που διατυπώνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η περιφερειακή Αρχή στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο -“οι περισσότεροι από εμάς προερχόμαστε από τον αγροτικό κόσμο” σημείωσε ο Π. Νίκας ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια “προφανώς στηρίζει κάθε δημιουργική πρόταση για την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους αγρότες και για την συνάντηση που έγινε πριν μια εβδομάδα στην Τρίπολη μεταξύ του ιδίου, άλλων στελεχών της Περιφέρειας, του προέδρου του ΕΛΓΑ και του αγροτικού κόσμου που εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία της ΟΑΣΠΠ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου). Ο Π. Νίκας επανέλαβε δε την δέσμευση ότι μετά τη λήξη των εξελισσόμενων κατά το τρέχον χρονικό διάστημα αγροτικών κινητοποιήσεων, θα λάβει χώρα, στην Αθήνα, προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου και άλλων στελεχών της Περιφέρειας καθώς και εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες εξέθεσαν για μία φορά ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και των λιπασμάτων που καθιστούν υπέρογκο το κόστος των καλλιεργειών, την στιγμή που οι τιμές των προϊόντων τους παραμένουν χαμηλές.

Επισήμαναν ακόμα την απαίτησή τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι όσοι -αν και ήταν δικαιούχοι καθώς πληρούσαν κριτήρια και προϋποθέσεις- έμειναν έξω από αυτό λόγω εξάντλησης των πιστώσεων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις