Συνάντηση Αγοραστού με αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό είχαν το απόγευμα στο κτίριο της Π.Ε. Καρδίτσας, το οποίο και απέκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ τους κατά τη διάρκειά της, οι αγρότες του μπλόκου.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι παραγωγοί κατέθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη τα αιτήματα που θέτουν προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κυβέρνηση ενόψει και της σημερινής τους συνάντησης, ενώ ενημερώθηκαν και για την πορεία έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα που ανήκουν στην αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Για γόνιμη συζήτηση έκανε λόγο ο κ. Αγοραστός μετά το πέρας της συνάντησης υπογραμμίζοντας ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που προτάσσουν για την στήριξη της τιμής του βαμβακιού, την μείωση του κόστους παραγωγής και την υλοποίηση έργων υποδομής.

«Βλέπουμε ότι πραγματικά το κόστος παραγωγής του βαμβακιού σε σχέση με την τιμή που πωλείται σήμερα το προϊόν είναι περίπου το ίδιο με αποτέλεσμα να μην κερδίζουν οι αγρότες όσα χρειάζονται για μια αξιοπρεπή ζωή, έχοντας ταυτόχρονα επενδύσει και ένα μεγάλο πάγιο κεφάλαιο που πρέπει να αποσβεστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κων. Νούσιος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Δημ. Αναγνωστόπουλος και Λ. Ρογγανάκη και η Προϊσταμένη της Δ/ντης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καρδίτσας, Β. Πετσιά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις