Μητσοτάκης από Πλατύκαμπο: «Θέλουμε πρωταθλητή στην Ευρώπη τον Πρωτογενή Τομέα
Μητσοτάκης από Πλατύκαμπο

H κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστος συνομιλητής και των αγροτών και των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να αναδείξει τον πρωτογενή τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη, δήλωσε μεταξύ άλλων από τον Πλατύκαμπο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια αποστροφή του λόγου του και στις εκλογές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνουν και αυτές κάποια στιγμή την Άνοιξη.

O πρωθυπουργός ζήτησε από τους αγρότες να ανανεώσουν στις επερχόμενες εκλογές την συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε η κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία και ξεκαθάρισε ότι όλα όσα δίνονται στους πολίτες προέρχονται από το προϊόν ανάπτυξης της χώρας και όχι από δανεισμό ή υπερφορολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην παρουσίαση που θα ακολουθήσει στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας για το αναπτυξιακό όραμα για την Θεσσαλία του 2030 κάνοντας λόγο για ένα σύνολο πολύ σημαντικών έργων που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να παραμείνει πρωταθλήτρια.

Για τους αγρότες ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι για πρώτη φορά έχουν στην διάθεση τους χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από το ΕΣΠΑ, το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που αποτέλεσε προσωπική του διαπραγμάτευση, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης για την χρηματοδότηση αρδευτικών έργων και έργων παραγωγής φθηνής ενέργειας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην επιστροφή του συνόλου του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες, την μείωση της φορολογίας για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, αλλά και το παράδειγμα της συνεργασίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο ανέδειξε τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκόρδου της περιοχής, τα οποία προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις