Rijk Zwaan Hellas: Παρουσιάστηκαν οι νέες ποικιλίες-καινοτομίες της εταιρείας στην Ισπανία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη πελατών της Rijk Zwaan Hellas από τις τρεις μεγαλύτερες μεταποιητικές εταιρείες στον χώρο της φρέσκιας συσκευασμένης σαλάτας Φρεσκούλης, Μπαρμπα Στάθης & Βεζύρογλου, καθώς και παραγωγών που τις προμηθεύουν, στην περιοχή της Μούρθια Ισπανίας.
Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν το Demo της Rijk Zwaan Ισπανίας (Winter Open Field Days), όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ποικιλίες, αλλά και οι καινοτομίες της εταιρείας, σ’ όλα τα είδη μαρουλιών, αντιδιών, σπανακιού, ρόκας, παντζαριού, κουνουπιδιού, λάχανου, μπρόκολου, κ.ά. Επίσης, στο σύγχρονο Hydro Demo θερμοκήπιο της Rijk Zwaan παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες Salanova multileaf, Salanova crispy/incised, Salatrio, συμπεριλαμβανομένου ποικιλίες τεχνολογίας knox, σε διάφορους τύπους υδροπονίας, όπως MGS, NFT, Floating System από την εταιρία Auxprotec.
Στον ίδιο χώρο έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων των μηχανών Ortomec, Forigo, Ferrari και Oliver, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος μηχανοποίησης για την καλλιέργεια φυλλωδών λαχανικών, όπως ο σχηματισμός σαμαριών, η φύτευση των φυτών, το σκάλισμα για τα ζιζάνια και η συγκομιδή τεμαχίων ή teen leaves.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, εκτός του Demofield, σε αγροτεμάχια 2 μεγάλων εταιρειών παραγωγής, όπου έγινε ενημέρωση σε θέματα καλλιέργειας. Στα αγροτεμάχια αυτά έγινε επίδειξη μηχανών φύτευσης της TTS από τον Ισπανό αντιπρόσωπο και της Plant Tape από τον δ/ντή ανάπτυξης.
Τέλος, ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη σ’ ένα τοπικό κατάστημα Super Market, όπου παρατηρήθηκε η Ισπανική αγορά των νωπών λαχανικών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις