Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στην Αμερικη μπήκε σε πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων

Ο γίγαντας τροφίμων Dole δέχτηκε  κυβερνοεπίθεση που αποδείχθηκε ότι ήταν ransomware.
Η επίθεση διέκοψε τις λειτουργίες της εταιρείας και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων παραγωγής. Σταμάτησε προσωρινά τις αποστολές τροφίμων της εταιρείας στα καταστήματα, και ενα δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρει ότι μόλις έμαθε για το περιστατικό, η Dole κινήθηκε γρήγορα για να περιορίσει την απειλή και προσέλαβε κορυφαίους  εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που συνεργάζονται με τις εσωτερικές ομάδες της Dole για την ασφάλεια των συστημάτων της εταιρείας.
Η εταιρεία   δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους επίθεσης των χάκερ ransomware, αλλά είπε ότι η εταιρεία επικοινώνησε με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Το σημείωμα που στάλθηκε στα καταστήματα αναφέρει ότι η Dole θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων που περιλαμβάνει το «Manual Backup Program». Για να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή και οι αποστολές εξακολουθούν να λειτουργούν, η επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει σε χειροκίνητες λειτουργίες. Αυτό πιθανόν να προκαλέσει μείωση της ταχύτητας αυτών των διαδικασιών, αλλά μπορεί να βοηθήσει να προχωρήσουν τα πράγματα.

Η Dole Food Company είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Χαβάη το 1851 από έναν Γερμανό μετανάστη, τον James Drummond Dole, και έχει εξελιχθεί σε μια δύναμη δισεκατομμυρίων δολαρίων που απασχολεί πάνω από 34.000 άτομα σε 90 χώρες

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις