Αγρότες κι αστυνόμοι στα περίχωρα της Αλεξανδρούπολης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. «Κλεφτοπόλεμος» με την Αστυνομία μέσα στη νύχτα με τον κύριο όγκο των τρακτέρ να μετακινείται από Φέρες προς Αλεξανδρούπολη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είχε ενημερωθεί από πλευράς των αγροτών, ότι πρόκειται να μπουν με τα τρακτέρ μέσα στην Αλεξανδρούπολη, η οποία απέχει από τις Φέρες,  28 χιλιόμετρα. Βασικός στόχος ήταν οι παραγωγοί να ενημερώσουν  τον κόσμο για  τα αιτήματά τους και στη συνέχεια  ν΄ αποχωρήσουν.
Κι ενώ, όπως λένε οι αγρότες, όλα κυλούσαν ομαλά στη συνέχεια αυτό δεν έγινε  κι η Αστυνομία την τελευταία στιγμή απαίτησε να μπει στην πόλη μόνο αντιπροσωπεία 10 τρακτέρ, όπως συνέβη και στη Λάρισα. 
 
Το γεγονός έχει εκνευρίσει σε αφαντάστο σημείο τους αγρότες του νοτίου Έβρου, που είναι υπέρ των βιβλίων εσόδων – εξόδων υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια. Μεταξύ άλλων ζητούν να υπάρξουν μέτρα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να υπάρξει άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς του Έβρου, που έχουν προχωρήσει στη θανάτωση 19.000 αγροτικών ζώων, εξαιτίας της ευλογιάς. 
 
Τώρα τα τρακτέρ κινούνται με κατεύθυνση την πόλη ενώ η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να τα σταματήσει. Μάλιστα, κυοφορούνται νέες κινητοποιήσεις αύριο και μέσα στην Αλεξανδρούπολη κι ενδεχομένως όχι μόνο.
Όπως εκτιμάται, η κυβέρνηση με το φόβο των Ιουδαίων, δεν θέλει «να  παιχτούν πλάνα από κινητοποιήσεις αγροτών μέσα στην πόλη», ώστε να μην πληγεί περαιτέρω η εικόνα της. 
 
Πολύ περισσότερο που επικρατεί κυβερνητικό αλαλούμ και τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν ληφθεί για το πώς θα ηρεμήσουν τα πνεύματα των αγροτών, παρά τις διαβεβαιώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο. Με τους αγρότες της Θεσσαλίας να έχουν αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και τους Βεροιώτες να κλείνουν συμβολικά το οδόστρωμα της Εγνατίας οδού, η κυβέρνηση μετά το σεισμό της Κεφαλονιάς έχει άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο, που ώρες – ώρες κάνει ότι μπορεί για να το μεγεθύνει.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις