Η Νέα Ζηλανδία ηγείται των μεθόδων αναγεννητικής γεωργίας
Η Νέα Ζηλανδία ηγείται των μεθόδων αναγεννητικής γεωργίας

Καθώς τα έθνη σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να μετρήσουν, να διαχειριστούν και να μετριάσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, το ενδιαφέρον στρέφεται στη γεωργική βιομηχανία και η Νέα Ζηλανδία δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τον προτεινόμενο φόρο επί των γεωργικών εκπομπών από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, μια παγκόσμια πρωτοτυπία, η τοπική αγροτική βιομηχανία αντιμετωπίζει πλέον πρόσθετες σκέψεις για την επίτευξη αυτών των στόχων βιωσιμότητας.

Περισσότερα από 118.000 άτομα εργάζονται στον αγροτικό τομέα της Νέας Ζηλανδίας. Η ακμάζουσα επιχείρηση ακτινιδίων της χώρας παράγει περίπου το 30 τοις εκατό των ακτινιδίων που πωλούνται παγκοσμίως. Άλλες βασικές καλλιέργειες περιλαμβάνουν το σιτάρι, το κριθάρι, τα οινοποιήσιμα σταφύλια και το αβοκάντο, αλλά οι κορυφαίες γεωργικές εξαγωγές της χώρας επικεντρώνονται σε ζώα όπως πρόβατα και βοοειδή και βοοειδή γαλακτοπαραγωγής.

Ενώ η κτηνοτροφία συνήθως συνοδεύεται από υψηλότερο αποτύπωμα αερίων θερμοκηπίου (GHG), οι κινήσεις της χώρας να αγκαλιάσει την αναγεννητική γεωργία θέτει τους αγρότες να μειώσουν αυτές τις επιπτώσεις σε μέγεθος.

Οι αναγεννητικές πρακτικές γεωργίας μειώνουν τον αντίκτυπο της εκτροφής βοείου κρέατος και προβάτων στη Νέα Ζηλανδία

Το τοπίο της Νέας Ζηλανδίας είναι μοναδικά κατάλληλο για αναγεννητική καλλιέργεια και εκτροφή με χόρτο, είπε στο TriplePundit η Beef + Lamb New Zealand, ένας κτηνοτρόφος βιομηχανικός οργανισμός που εκπροσωπεί τους κτηνοτρόφους προβάτων και βοείου κρέατος της Νέας Ζηλανδίας. Με εύκρατο κλίμα και άφθονες βροχοπτώσεις, τα βοσκοτόπια της Νέας Ζηλανδίας είναι πολυετή και χρησιμοποιούνται στο διηνεκές, με γρασίδι υψηλής ποιότητας για κοπάδια βοοειδών και προβάτων.

Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά προσφέρονται επίσης για την αναγεννητική γεωργική πρακτική της εκ περιτροπής βόσκησης και οι αγρότες της Νέας Ζηλανδίας έχουν εκμεταλλευτεί τη δύναμη της εκ περιτροπής βόσκησης από τη δεκαετία του 1970.

Η ποιότητα των βοσκοτόπων της Νέας Ζηλανδίας επιτρέπει τόσο στα πρόβατα όσο και στα βοοειδή να βόσκουν στους ίδιους βοσκότοπους σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας βόσκησης, χρησιμοποιώντας τα βοσκοτόπια με τη μέγιστη απόδοση με ελάχιστη ανάγκη για γεωργικές εισροές όπως λιπάσματα, ζωοτροφές ή άλλες χημικές ουσίες.

Προκειμένου να αξιοποιήσει καλύτερα αυτά τα μοναδικά φυσικά πλεονεκτήματα, το Beef + Lamb New Zealand στοχεύει να βοηθήσει τους αγρότες του να τηρούν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που προάγουν την τοπική παραγωγικότητα και αυξάνουν τις αποδόσεις της αγοράς.

«Η οικοδόμηση βιώσιμων και κερδοφόρων επιχειρήσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας σήμερα και στο μέλλον», δήλωσε στο TriplePundit ο Διευθύνων Σύμβουλος της Beef + Lamb New Zealand, Sam McIvor. «Οι αγρότες και η γεωργική βιομηχανία είναι μερικοί από τους περισσότερους επηρεασμένους από την κλιματική αλλαγή, επομένως επενδύουμε συλλογικά για να υποστηρίξουμε το έθνος των οικογενειακών αγροτών μας και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά τους σήμερα και για τις μελλοντικές γενιές».

Μια αξιολόγηση του κύκλου ζωής φέρνει στο επίκεντρο τον αντίκτυπο των πρακτικών αναγεννητικής γεωργίας της Νέας Ζηλανδίας

Το Beef + Lamb New Zealand στοχεύει επίσης να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο των προϊόντων των αγροτών της σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, ιδιαίτερα ως βιομηχανία που εξάγει το 90 τοις εκατό αυτού που παράγουν.

Για να γίνει αυτό, ο οργανισμός ανέθεσε πρόσφατα μια εκτενή μελέτη αξιολόγησης του κύκλου ζωής (LCA) με την AgResearch για να καταγράψει την ευρύτερη εικόνα των επιπτώσεων των εκπομπών του κλάδου από αγρόκτημα σε πιάτο. Η μελέτη LCA περιλαμβάνει δεδομένα από όλη την αλυσίδα αξίας και μετατρέπει κάθε εκπομπή GHG σε μια μονάδα μέτρησης γνωστή ως CO2e, ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα, που υποδεικνύει το δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ενώ αυτή η μεθοδολογία βοηθά να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των εκπομπών που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου και του υποξειδίου του αζώτου, η αξιολόγηση φαίνεται επίσης πέρα ​​από το ίδιο το αγρόκτημα.

«Από την άποψη της LCA, όταν σκέφτεστε ένα ζώο, σκέφτεστε ένα προϊόν που εκτρέφεται και τελικά γίνεται κρέας στο τραπέζι», δήλωσε ο Δρ Στιούαρτ Λέντγκαρντ, κύριος επιστήμονας της AgResearch και ένας από τους ερευνητές που διεξήγαγαν την ανάλυση για Μοσχαρίσιο + Αρνί Νέα Ζηλανδία. «Αλλά δεν είναι μόνο το ζώο - αυτό το ζώο έχει στην πραγματικότητα ένα στοιχείο του συστήματος αναπαραγωγής πίσω του. Υπάρχουν διάφορες εισροές που πηγαίνουν στο γεωργικό σύστημα και λογιστικοποιούμε ολόκληρο το σύστημα».

Η LCA αποκάλυψε ότι οι πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας βοήθησαν τους εκτροφείς προβάτων και βοείου κρέατος της Νέας Ζηλανδίας να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές, καθιστώντας τη χώρα μία από τις πιο αποδοτικές εκπομπές άνθρακα στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, το αποτύπωμα άνθρακα του αρνιού Νέας Ζηλανδίας είναι περίπου 14,7 λίβρες CO2e ανά λίβρα κρέατος, ενώ το βοδινό κρέας Νέας Ζηλανδίας ανέρχεται σε σχεδόν 22 λίβρες CO2e ανά λίβρα. Αυτό συγκρίνεται με έναν παγκόσμιο μέσο όρο περίπου 40 κιλών CO2e ανά κιλό αρνιού και πάνω από 100 λίβρες CO2e ανά κιλό βοείου κρέατος, σύμφωνα με μια ερευνητική επισκόπηση του 2021.

Επικοινωνία με τους καταναλωτές για να κοπούν τα ίχνη στο παντοπωλείο

Ενώ μεγάλο μέρος της δουλειάς του περιστρέφεται γύρω από τους αγρότες, τα ζώα τους και την ευρύτερη βιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα, το Beef + Lamb New Zealand προσπαθεί επίσης να αξιοποιήσει την υπεράσπιση και την έρευνα για να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές.

Μέσω του Προγράμματος Farm Assurance της Νέας Ζηλανδίας, οι αγρότες ελέγχονται κάθε τρία χρόνια από ανεξάρτητο τρίτο μέρος για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Η πιστοποίηση Farm Assurance παρέχει επίσης τεκμηριωμένη υποστήριξη στις προσπάθειες της επωνυμίας σχετικά με την ακεραιότητα, την ιχνηλασιμότητα και την υγεία και ευημερία τόσο των αγροτών όσο και των ζώων τους — παρέχοντας στους καταναλωτές σαφή καθοδήγηση καθώς ψωνίζουν.

Η ουσία: Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε θέση να καθοδηγήσει τον δρόμο του κόσμου για την αναγεννητική γεωργία

Όλα τα έθνη αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στο μέλλον καθώς προσπαθούν να μετριάσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η κυβέρνηση και οι γεωργικές βιομηχανίες της Νέας Ζηλανδίας αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα κατάματα — προσφέροντας ένα πολύτιμο παράδειγμα για άλλες χώρες.

Υποστηρίζοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τοπίου της Νέας Ζηλανδίας και χρησιμοποιώντας μια επιστημονική, τεκμηριωμένη προσέγγιση στη γεωργική τους βιομηχανία, αυτό το καταπράσινο νησιωτικό έθνος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διασφαλίσει τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και των πόρων του, ενώ συνεχίζει να προσφέρει στον κόσμο με πληθώρα αγροτικών εξαγωγών υψηλής ποιότητας.

Πηγή: https://www.triplepundit.com

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις