ΠΣΕ ΟΓΑ: Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων φορέων και η επί δύο δεκαετίες εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων σκοτώνουν

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στον τ. ΟΓΑ για την τραγωδία στα Τέμπη:

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στον τ. ΟΓΑ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη και συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θανόντων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φλεβάρη στην περιοχή των Τεμπών, μα και ανείπωτη οργή για όλους όσοι σήμερα δηλώνουν συντετριμμένοι, όμως διαχρονικά οι ιδιωτικοποιήσεις και η απαξίωση των δημόσιων φορέων φέρουν τη δική τους υπογραφή.

 

Ο άδικος χαμός τόσων ανθρώπων δεν οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος» - είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν οι κυβερνήσεις στη χώρα πάνω από δύο δεκαετίες. Της πολιτικής των «εξυγιαντών», οι οποίοι, αφού λάσπωσαν και διέσυραν τον ΟΣΕ παρουσιάζοντάς τον ως «βαρίδι» και «ζημιογόνο» για τον ελληνικό λαό, τον οδήγησαν στην απόλυτη παρακμή, για να τον ξεπουλήσουν στους περίφημους «επενδυτές» των ντόπιων και ξένων μεγαλοσυμφερόντων. Της πολιτικής όλων αυτών που κάνουν λόγο για «εκσυγχρονισμό» και θα συνεχίσουν να βρίσκουν βήμα για τα μεγαλόσχημα λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυά τους προκειμένου με χειρουργική ακρίβεια να συγκαλύψουν και να ωραιοποιήσουν την πολιτική τους.

 

Ήρθε πια η ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Για τον ΟΣΕ, σε όσους τη φέρουν ακέραιη για το καθεστώς της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού δικτύου, της απουσίας σύγχρονων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας (όταν ταυτόχρονα μια χούφτα ιδιωτικές εταιρίες ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων θησαυρίζουν από την εμπορική εκμετάλλευσή του), παρότι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν καταγγείλει επανειλημμένα το καθεστώς εγκατάλειψης και η χώρα είχε παραπεμφθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την κατηγορία των ελλειμματικών μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυό της.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν και δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε αναπάντητο το έγκλημα.

 

Η οδύνη του λαού για τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων να μετατραπεί σε αγώνα για την ανατροπή του σάπιου συστήματος.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις