Κοπάδι βοοειδών έβοσκε επί έναν χρόνο στον υγροβιότοπο της λίμνης Κάρλα

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για 69χρονο κτηνοτρόφο βοοειδών, ο οποίος κατηγορούταν για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ εξακολούθηση, καθώς παραβίασε περίφραξη υδροβιότοπου στην λίμνη Κάρλα και άφηνε το κοπάδι των ζώων του να μπαίνει μέσα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι παράνομες πράξεις που του αποδίδονται τοποθετούνται σε 12 διαφορετικές ημερομηνίες, καλύπτοντας το διάστημα από 28/2/19 έως 16/2/10.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 69χρονος παραβίασε λουκέτα περίφραξης υγροτόπου και εισέρχοταν κατ' εξακολούθηση σε προστατευόμενη περιοχή με το κοπάδι των βοοειδών του, ενώ τα απόβλητα από τα ζώα κατέληγαν στην Κάρλα.

Στην απολογία του, ο 69χρονος υποστήριξε ότι ο χώρος ήταν εγκαταλελειμμένος και δεν έσπασε ο ίδιος τα λουκέτα, αλλά απλά τα ζώα μπήκαν μόνα τους στον υδροβιότοπο για να πιουν νερό, επειδή στέρεψε το νερό στο σημείο που έπιναν προηγουμένως.

Τα λεγόμενά του δεν έπεισαν την έδρα, η οποία τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις