Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία επιδιώκουν οι αγρότες

 

Το μέτωπο που άνοιξε η κυβέρνηση με τους αγρότες δεν κλείνει, παρά τις φιλόδοξες προσπάθειές της, να το κλείσει γρήγορα. Καθώς ουδέποτε δόθηκε το φτηνό αγροτικό ρεύμα, οι αγρότες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν και σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Τα μπλόκα παραμένουν κι ενισχύονται σε Νίκαια Λάρισας, Κουλούρα Ημαθίας  Φέρρες Εβρου, Μαυρολεύκη Δράμας, στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στην είσοδο του Αργους, στη Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο κ.ά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν συγκεντρώσεις αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία ενώ μεγάλο σε όγκο ήταν και το συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε  στην Καβάλα από παραγωγούς που διαμαρτύρονται για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου.

 Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αθήνα αλλά και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Την Πέμπτη αναμένεται να συγκεντρωθούν εκ νέου στη Νίκαια για ν΄ αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Αγροτοσυνδικαλιστές της "Πρωτοβουλίας" από το μπλόκο της Κουλούρας Ημαθίας, αναμένεται να κατέβουν κι αυτοί στην Αθήνα για να συναντηθούν με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών κι Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παραμένει το μπλόκο στις Φέρες Εβρου, ενώ υπάρχει κι άλλο μπλόκο της ΠΑΣΥ. Το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών του Εβρου από την ευλογιά αναμένεται να θέσει κι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αρης Γιαννακίδης σε συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα.

Στις επάλξεις κι οι αγρότες της Καβάλας, που πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο χθες στις Κρηνίδες Φιλίππων διαμαρτυρόμενοι για τη διέλευση του αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP μέσα από τα χωράφιά τους.

Οι Δραμινοί παραγωγοί την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα έχουν νέες συναντήσεις με εκπροσώπους της διοίκησης.

Παραμένουν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Αχαΐα, Ηλεία, Αργολίδα, Μεσσηνία, στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, σε γέφυρες και εισόδους των πόλεων.

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες παραγωγοί την Τρίτη το πρωί έξω από τη ΔΟΥ Αγρινίου.

Στους δρόμους είναι κι οι Ηπειρώτες παραγωγοί σε Καναλάκι και Πρέβεζα, ενώ το περασμένο Σάββατο έγιναν κινητοποιήσεις στη Ζίτσα.

Οι Κρήτες παραγωγοί ζητούν περαιτέρω βελτίωση του φορολογικού νόμου, ειδάλλως προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις και
κλείσιμο των Εφοριών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις