Στην αγορά αγροτικών προϊόντων Farmers’ Republic ο Τσαυτάρης

 

 

 

Tο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου την πρώτη στεγασμένη αγορά αγροτικών προϊόντων Farmers’ Republic  χωρίς μεσάζοντες που βρίσκεται στον Αγ. Στέφανο Αττικής o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργίας αγοράς χωρίς μεσάζοντες, που λειτουργεί σε στεγασμένο χώρο 1.200 τ.μ. όπου οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βιολογικής παραγωγής, σε τιμές κατά 30% έως 50% φθηνότερες, σε σύγκριση με τα βιολογικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα προσιδεάζει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στη θεσμοθέτηση των Αγορών Παραγωγών, όπου οι αγρότες θα πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Ο κ. Τσαυτάρης ξεναγήθηκε στους χώρους του Farmers Republic από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Farmers’ Republic κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο και συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές, επισημαίνοντας τη σημασία της λειτουργίας Αγορών Παραγωγών που θεσμοθετήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ενημέρωσε τους παραγωγούς και για τη λειτουργία των λεγόμενων αγορών παραγωγών σε Πρέβεζα, Δράμα, Χίο που ενισχύουν την τοπική οικονομία και συμβάλλουν στη μείωση της ψαλίδας τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή, ενισχύοντας παράλληλα τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Ο Υπουργός, κ. Τσαυτάρης μετά την επίσκεψή του στη στεγασμένη αγορά αγροτικών προϊόντων τόνισε ότι «στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση του κόστους παραγωγής που θα βοηθήσει και στη μείωση των τιμών των τροφίμων. Καθιερώσαμε και νομοθετήσαμε το θεσμό των «Αγορών Παραγωγών», τα Farmers’ Markets, όπου οι αγρότες θα μπορούν να πωλούν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στη μείωση της «ψαλίδας» τιμών ανάμεσα στο γεωργό και τον καταναλωτή. Αυτός ήταν ο λόγος που θέλαμε να δημιουργήσουμε τις λεγόμενες «Αγορές Παραγωγών» οι οποίες θεσπίστηκαν με  το Κυρωτικό Νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Στις αγορές αυτές ο ίδιος ο γεωργός έχει τη δυνατότητα να πουλήσει κατευθείαν το προϊόν του στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες, έτσι ώστε και ο καταναλωτής να μπορεί να απολαύσει ένα προϊόν φθηνότερα και ο γεωργός να πάρει μερικά χρήματα παραπάνω. Εδώ λοιπόν με κάποιες διαφοροποιήσεις βλέπουμε να εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο και χαίρομαι που “εμπνεύσαμε” την υλοποίηση τέτοιων καινοτόμων προσπαθειών».
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις