Σκωτία: Tέλος για το κυνήγι της αλεπούς, μία παράδοση 250 ετών
Σκωτία: Tέλος για το κυνήγι της αλεπούς, μία παράδοση 250 ετών

Ένα από τα παλαιότερα Fox Hunt Clubs της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι ρίχνει αυλαία μετά από περισσότερα από 250 χρόνια λειτουργίας. Τα μέλη του Lanarkshire and Renfrewshire Foxhounds συναντώνται κάθε σαββατοκύριακο από το 1771.

Η ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση της νομοθεσίας για το κυνήγι άγριων θηραμάτων με αγέλες κυνηγόσκυλων καθιστά πλέον αδύνατο για τους λάτρεις αυτού του είδους κυνηγιού να ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Η νέα νομοθεσία που επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο της Σκωτίας στις αρχές της εβδομάδας, απαγορεύει πλέον οριστικά το κυνήγι και τη θανάτωση άγριων θηλαστικών χρησιμοποιώντας αγέλες σκύλων. Παρότι προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις υπό πολύ ειδικούς όρους, αυτό δεν καλύπτει τους παθιασμένους της αμφιλεγόμενης δραστηριότητας.

Τα μέλη του συγκεκριμένου κλαμπ αναφέρουν ότι η αυξανόμενη αστικοποίηση και η έλλειψη προσβάσιμων αγροτικών εκτάσεων μειώνει τις δυνατότητές τους για άσκηση αυτού του κυνηγιού και καθιστά τη συντήρηση των κυνηγόσκυλων μη βιώσιμη.

Στην ομάδα του κλαμπ στο Facebook, τα μέλη ευχαρίστησαν “όλους τους αγρότες και τους γαιοκτήμονες που μας επέτρεψαν να διερχόμαστε και να κυνηγάμε στη γη τους όλα αυτά τα χρόνια”.

Και φυσικά δεν ξέχασαν τα αγαπημένα τους σκυλιά: “Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα υπέροχα κυνηγόσκυλα μας, τα φροντίζουμε με μεγάλη αγάπη και αγάπη, συχνά καλύτερα από ό,τι φροντίζουμε εμάς τους ίδιους”.

Τι είναι το κυνήγι της αλεπούς

Το κυνήγι της αλεπούς είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει τον εντοπισμό, την καταδίωξη και, εάν πιαστεί, τη θανάτωση μιας αλεπούς από εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα με κυνηγούν αποκλειστικά με τη όσφρηση.

Στους ανθρώπους που τα συνοδεύουν, έφιπποι ή πεζή, δεν επιτρέπεται η χρήση όπλων.

Για τους οικολόγους στη Σκωτία αλλά και όλη τη Βρετανία γενικότερα, η απόφαση συνιστά μια σημαντική νίκη καθώς εδώ και πολλά χρόνια έκαναν προσπάθειες να μπει τέλος στο αμφιλεγόμενο σπορ.

Πηγή: thetoc.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις