Θεσσαλονίκη: Φόβοι για ελλείψεις στις λαϊκές αγορές λόγω της μείωσης καλλιεργειών των παραγωγών
Θεσσαλονίκη: Φόβοι για ελλείψεις στις λαϊκές αγορές λόγω της μείωσης καλλιεργειών των παραγωγών

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των εκπροσώπων στις λαϊκές αγορές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης και περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών, «κοινή συνισταμένη, ότι για να απλοποιηθεί η καθημερινότητα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οι επιτροπές λαϊκών αγορών. Αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν με λιγότερη γραφειοκρατία τα ζητήματα της καθημερινότητας».

Μάλιστα ο Κώστας Γιουτίκας έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας τους και μάλιστα πρόσφατα είχε στείλει και σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές.

Κοινός ήταν ο προβληματισμός για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της περιφέρειας, διάχυτος είναι ο φόβος στην επερχόμενη περίοδο, οι παραγωγοί να μειώσουν και άλλο τις καλλιέργειες τους, γιατί δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος, το οποίο έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έτσι αναγκάζονται να καλλιεργούν λιγότερα προϊόντα, που σημαίνει ακόμη και πιθανές ελλείψεις στην αγορά.

Επίσης εξετάστηκαν και τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε νομός.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκ μέρους της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τον κ. Γιουτίκα ο πρόεδρος του φορέα λειτουργίας λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Κωτσόπουλος, η  προϊσταμένη Διεύθυνσης Εμπορίου και Απασχόλησης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή Τάτσικα και η  προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου περιφέρειας Ανδριανή Τασούλα.  

Από την πλευρά των συνδικαλιστών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών  Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής,  ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Ευθύμης Σεραφειμίδης και η Γενική Γραμματέας της ομοσπονδίας Ελένη Μαραγκάκη.

Από την περιφέρεια ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών και παραγωγών νομού Χαλκιδικής «ο Αριστοτέλης» Χρήστος Αλβανός, ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών  Πιερίας Λεωνίδας Βουλγαρόγλου, ο γενικός γραμματέας του  σωματείου μικροπωλητών «ο Άγιος Παντελεήμων» νομού Σερρών Χρήστος Αργυρίου,  ο πρόεδρος του σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών νομού  Ημαθίας Δημήτρης Σαμαράς, ο πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς Κώστας Γριβας,  και ο πρόεδρος του σωματείου Σκύδρας  Γιώργος  Μποζίνης.

Πηγή: voria.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις