ΕΔΟΦ: Το ΥΠΑΑΤ δεν προστατεύει τη φέτα

«Πυρά» κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαπέλυσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΕΔΟΦ) αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τους ελέγχους στη Φέτα, ζητώντας ουσιαστικά την απόσυρσή της.

Μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της ΕΔΟΦ «Πρόσφατα, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον τίτλο «Ενιαίο Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ».

Περιέργως η ως άνω πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ αγνόησε παντελώς την ύπαρξη, τις προτάσεις και τον ρόλο της Ε.Δ.Ο.Φ καθώς «δεν εισακούστηκε, απολύτως καμία, από τις προτάσεις μας, λες και οι συναντήσεις μας με τον Υπουργό γίνονταν για κοινωνικούς λόγους».

Και συνεχίζει «εξίσου αξιοπερίεργο είναι, ότι ένας νευραλγικός κλάδος όπως ο δικός μας κόπτεται για αυτοέλεγχο και κυρώσεις και το Υπουργείο αντί να στέκεται στο πλευρό μας σφυρίζει αδιάφορα.»

Η Ε.Δ.Ο.Φ είναι αντίθετη στην αψυχολόγητη πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ να περάσει προς ψήφιση ένα ανούσιο νομοσχέδιο, «κατά το οποίο επιχειρείται μια δήθεν νομοθετική μεταρρύθμιση, η οποία, εντέλει, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πρόκειται να λύσει».

Η ΕΔΟΦ είναι υπέρ του να γίνει νομοθετική μεν μεταρρύθμιση αλλά προς την κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν ζητήματα ελέγχου, με ταχύτητα και δυναμισμό, σε όφελος των κτηνοτρόφων, των επιχειρήσεων, των καταναλωτών.

«Για να γίνει αυτό στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων απαιτείται ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου από ΕΝΑ φορέα. Να αντιληφθούμε ότι αυτά που μπορούν να ελεγχθούν και να βγουν συμπεράσματα εκ του ελέγχου σε μισή ώρα, το Υπουργείο τα παραδίδει σε ένα δαιδαλώδες σύστημα που χρονοτριβεί».

«Επιβάλλονται ποινές σε παραβάτες, που παραμένουν «σκελετοί» δεκαετιών στα συρτάρια του Υπουργείου. Σε αυτές προστίθενται πρόστιμα τα οποία δεν εισπράττονται ποτέ. Μια διαρκής ατιμωρησία που ενθαρρύνει τη συνέχιση της ανομίας.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις