Συνάντηση Αθ.Τσαυτάρη με την Ολλανδή ομολογό του

 

 

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, με την Ολλανδή Υπουργό Γεωργίας κα Sharon Dijksma, ύστερα από αίτημα της ολλανδικής πλευράς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Την Ολλανδή Υπουργό Γεωργίας συνόδευσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα κ. Jan Versteeg και στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης., ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ, κ. Δημήτρης Μελάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ολλανδικής Πρεσβείας και του Υπουργείου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ολλανδικό αίτημα που αφορά στην παραμονή στον Κανονισμό για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), ενός άρθρου σχετικά με τα τεχνικά μέτρα στην αλιεία. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο είχε περιληφθεί στο κείμενο της «μερικής γενικής προσέγγισης» κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γεωργίας-Αλιείας του Οκτωβρίου 2012, παρόλο που το περιεχόμενο του δεν είχε σχέση με εκείνο του ΕΤΘΑ.

Ο Υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ενημέρωσε την ομόλογό του για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας τόσο στον τομέα της αλιείας και τις εξελίξεις στη νέα ΚΑλΠ, όσο και στον τομέα της γεωργίας για θέματα που αφορούν τη νέα ΚΑΠ και τα οποία θα απασχολήσουν το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις