Θέατρο, τουρισμός, διατροφή σε πρωτεύοντα ρόλο



ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Το θέατρο, ο τουρισμός κι ο πρωτογενής τομέας ενώνουν δυνάμεις στην Κρήτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τουριστικά πολιτιστικά μονοπάτια συζήτησαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», που αφορά στην προστασία κι ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, Σταύρος Μπένος, το μέλος του σωματείου (πρώην Νομάρχη Ηρακλείου) Βαγγελιώ Σχοιναράκη, αρχαιολόγων, αλλά και η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, με την συνεργασία μας με το «Διάζωμα», την  γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, είναι να ενώσουμε τις πολιτιστικές διαδρομές με δράσεις που θα υλοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο πολιτισμός για εμάς είναι η μεγάλη μας κληρονομιά για  την προβολή της Κρήτης, και ο σχεδιασμός μας για τη διασύνδεση του  με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα υλοποιείται βήμα-βήμα».

Ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος ανέφερε ότι ο σχεδιασμός αφορά στη χάραξη μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα διασχίζει ολόκληρη την Κρήτη και στο επίκεντρο της θα έχει τους αρχαίους χώρους θέσης και ακρόασης (αρχαία θέατρα).
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις