Αμαλιάδα: Σε απόγνωση σταφιδοπαραγωγός για το αδιάθετο προϊόν

Αρκετά δυσαρεστημένοι, ειδικά μετά την τελευταία, απογοητευτική για τους παραγωγούς, συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, στο ζήτημα της σταφίδας στην Ηλεία, είναι εκατοντάδες σταφιδοπαραγωγοί στην Ηλεία, που βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν στράφι.

Η τιμή που ανακοινώθηκε παρουσία των βουλευτών, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης αλλά και των αγροτών, βρίσκει τους παραγωγούς αντίθετους με τις ελπίδες τους να σβήνουν, ότι θα καταφέρουν να δώσουν το προϊόν τους στην τιμή που αξίζει να πουληθεί.

Τον έντονο προβληματισμό του, για τις τελευταίες εξελίξεις, έθεσε στην εφ. Πατρίς και ο σταφιδοπαραγωγός, Κώστας Δέρβος, από το Χάβαρι Αμαλιάδας, ο οποίος αυτή τη στιγμή διατηρεί στις αποθήκες του, 50 τόνους σταφίδας που, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να πουλήσει με την τύχη του προϊόντος να αγνοείται, καθώς η τιμή ζήτησης είναι αρκετά χαμηλή.

Απογοήτευση

Όπως εξήγησε στην εφ. Πατρίς, είναι αδιανόητο να δίδεται σε εξευτελιστική τιμή ένα προϊόν που αφενός μεν αφθονεί στην Ηλεία και αφετέρου είναι υψηλής διατροφικής αξίας. «Απαξιώνεται η σταφίδα η οποία καλλιεργείται σε μεγάλες ποσότητες εδώ στην Ηλεία. Εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί, είμαστε σε απόγνωση, γιατί ευελπιστούσαμε πως θα υπήρχε η χρυσή τομή, μετά την συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Δυστυχώς όμως η λύση δεν ήρθε και οι βουλευτές που συμμετείχαν έπρεπε μετά τη συνάντηση να παραιτηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δέρβος, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του, για την αντιμετώπιση που έχει η σταφίδα και γενικά ο πρωτογενής τομέας στην Ηλεία από το κεντρικό κράτος.

Μάλιστα ο κ. Δέρβος, τόνισε ότι παλιότερα για να γίνει κάποιος νέος αγρότης, βασική προϋπόθεση ήταν να διαθέτει καλλιέργεια σταφίδας. «Ο γιος μου για να γίνει νέος αγρότης, έπρεπε να έχει καλλιέργεια σταφίδας και τώρα αυτό το προϊόν τον καταστρέφει», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει το θέμα να επιλυθεί άμεσα», συνέχισε. «Οι βουλευτές του Νομού και ειδικά του κυβερνώντος κόμματος να δώσουν μεγαλύτερη σημασία, στις ανάγκες του πρωτογενή τομέα που αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις