Πανελλαδική σύσκεψη παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες την Τρίτη 28 Μαρτίου

Πανελλαδική Σύσκεψη παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στο Κτήμα «Νεφέλη» στην Αγιά – Λάρισας μετά από πρωτοβουλία της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε Νομό στα αντίστοιχα προϊόντα.

Μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της αναφέρεται στις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις του τελευταίου 6μηνου, για το πρόβλημα των εξευτελιστικών τιμών κάτω από το κόστος παραγωγής σε μια σειρά από δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι σε κάποια προϊόντα θα δοθεί αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Επίσης, αναδεικνύει ότι, «στους παραγωγούς πλέον επικρατεί αναστάτωση, ανησυχία και κυρίως οργή καθώς από τη μια δεν πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους και από την άλλη δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα υπόλοιπα προϊόντα που αποφασίστηκε στις 14 Φλεβάρη να ενταχθούν στο "Ουκρανόμετρο".

«Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι τραγική. Χωρίς δική μας ευθύνη, έχουμε χασούρα σε όλα τα παραπάνω προϊόντα. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε μέσα και εφόδια, να βάλουμε πετρέλαιο, να συνεχίσουμε την καλλιέργειά μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «Τελικά τίθεται θέμα επιβίωσης για χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες σε αυτά τα προϊόντα και η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που μας έχει δώσει».

 

Τέλος, η  γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, επισημαίνει ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα, ενώ στον προσανατολισμό της είναι και η κινητοποίηση στην Αθήνα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις