Λάρισα: Προς νέες κινητοποιήσεις οδεύουν οι αγρότες ζητώντας ενισχύσεις

Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγιά προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Όπως τονίστηκε πέντε εβδομάδες μετά τη συνάντηση τους με το κυβερνητικό κλιμάκια «ο χορός βρίσκεται στο τόπο» και οι ίδιοι δεν έλαβαν καμία ενίσχυση παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας τόνισε «Δείξαμε αξιοθαύμαστη υπομονή και καλή θέληση. Στους παραγωγούς πλέον επικρατεί αναστάτωση, ανησυχία και κυρίως οργή καθώς από την μια δεν πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους για τα μήλα, τα ροδάκινα και τα κάστανα και από την άλλη δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα υπόλοιπα προϊόντα (κερασιά, αχλάδια και σταφύλια) που αποφασίστηκε στις 14/2 να ενταχθούν στο «Ουκρανόμετρο».

Και πρόσθεσε «Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι τραγική. Χωρίς δική μας ευθύνη, έχουμε χασούρα σε όλα τα παραπάνω προϊόντα. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε μέσα και εφόδια, να βάλουμε πετρέλαιο, να συνεχίσουμε την καλλιέργεια μας. Τελικά τίθεται θέμα επιβίωσης για χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες».

 

Τέλος, οι αγρότες αφήνουν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων. Σε πρώτη φάση με κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και εάν χρειαστεί και με τρακτέρ στο δρόμο ακόμη και σε περίοδο εκλογών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις