Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί ντόμινο επιπτώσεων στην Αφρική
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί ντόμινο επιπτώσεων στην Αφρική

Η διαταραχή της ουκρανικής γεωργίας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί έλλειψη εμπορευμάτων σε αφρικανικές χώρες, όπως η Κένυα, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εισαγόμενα σιτηρά και προϊόντα όπως λιπάσματα και εξοπλισμό άρδευσης.

Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με εταιρείες του αγροτικού τομέα της Κένυας για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Η αναπτυξιακή υπηρεσία USAID αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να επενδύσουμε στη γεωργία για να μειώσουμε τους κραδασμούς που προκύπτουν από εξωτερικά γεγονότα.

Ο David Gosney, διευθυντής της αποστολής του οργανισμού στην Κένυα, δήλωσε: «Θα υπάρξει περισσότερη δουλειά, θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά τους σπόρους και άλλα μέσα παραγωγικότητας και έχουμε ήδη μιλήσει για την ηλιακή άρδευση γεωργίας και άλλους που βασικά είναι κρίσιμοι παράγοντες. που τονίζουμε εδώ».

Κενυάτες παραγωγοί λιπασμάτων όπως ο David Auerback είπαν στη VOA ότι η εταιρεία του, Sanergy, θα διπλασιάσει την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων. Του απονεμήθηκε 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή λιπασμάτων για αγρότες της Κένυας φέτος.

«Το να μπορούμε να παράγουμε τοπικά είναι πολύ πολύτιμο», είπε. «Το βιολογικό μας λίπασμα αυξάνει την απόδοση των καλλιεργειών των αγροτών κατά 30%. Συνεργαζόμαστε με περίπου 10.000 αγρότες και 1.000 αγρότες σχεδόν σε κάθε κομητεία στην Κένυα και αυτή η υποστήριξη από την USAID μας βοηθά να επιταχύνουμε την παραγωγή μας, ώστε να προσεγγίσουμε όλους αυτούς τους αγρότες ακόμα πιο γρήγορα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επιχορηγήσεις ύψους περίπου 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες του αγροτικού τομέα τη Δευτέρα σε μια σύνοδο κορυφής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ναϊρόμπι.

Ο Moses Kuria, υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Κένυας, είπε στο φόρουμ ότι οι αρχές των δύο εθνών ήταν το κλειδί για τέτοιες συνεργασίες.

«Είναι μια κοινή πρωτοβουλία γιατί διαπραγματευόμαστε με βάση τις κοινές αξίες, τις αξίες που μοιραζόμαστε για τη διαφορετικότητα, την αξία που μοιραζόμαστε για τη βιωσιμότητα της κλιματικής αλλαγής, την αξία που μοιραζόμαστε στο ψηφιακό εμπόριο», είπε.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, πραγματοποιεί εβδομαδιαία επίσκεψη στην Αφρική. Είπε ότι η Αμερική θα αυξήσει τις επενδύσεις στην Αφρική και θα βοηθήσει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Ο Χάρις είναι ο πέμπτος κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την ήπειρο φέτος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις