Οι 9 μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων στον κόσμο
Οι 9 μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων στον κόσμο

Τα λιπάσματα αντιπροσωπεύουν χημικούς παράγοντες που προστίθενται στο έδαφος για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των φυτών και να αυξήσουν την απόδοση των καλλιεργειών.

Αποτελούνται από διάφορες οργανικές και ανόργανες ουσίες, γεωργικά απόβλητα, κομπόστ, ζωική κοπριά και χουμικές ουσίες (HS) που παράγονται από μικροοργανισμούς.

Τα λιπάσματα βελτιώνουν τη δομή του εδάφους, προσδίδουν θετικά αποτελέσματα στη φυσιολογία των φυτών, εξουδετερώνουν το όξινο και αλκαλικό έδαφος κ.λπ. Είναι διαλυτά στο νερό και μπορούν να απορροφηθούν εύκολα από τα φυτά μέσω πολλών φυσιολογικών διεργασιών.

Τα λιπάσματα βοηθούν τα φυτά στη διεξαγωγή της σύνθεσης και της φωτοσύνθεσης αμινοξέων και ενισχύοντας την κυτταρική ανάπτυξη. Αυξάνουν την ικανότητα συγκράτησης νερού των φυτών και διευκολύνουν την ανάπτυξη ισχυρών ριζών.

Τα λιπάσματα βελτιώνουν την αντοχή των φυτών στις ασθένειες και διατηρούν τη βασική λειτουργία διαφόρων βασικών βιοχημικών διαδικασιών.

Προλαμβάνουν επίσης επιπλοκές που προκαλούνται από ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών στα φυτά, όπως νέκρωση, χλώρωση, πρόωρη πτώση των φύλλων, καθυστέρηση στην ανθοφορία, αναστολή κυτταρικής διαίρεσης κ.λπ. Τα λιπάσματα βελτιώνουν την ποιότητα των καλλιεργειών για καλύτερη συγκομιδή.

Η αυξανόμενη υιοθέτηση της βιολογικής γεωργίας για την παραγωγή καλλιέργειες καλής ποιότητας και την αποφυγή της χρήσης τεχνητών συστατικών, φυτοφαρμάκων, ορμονών και αντιβιοτικών οδηγεί κατά κύριο λόγο στην αγορά βιολιπασμάτων.

Επιπλέον, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τη μόλυνση των υδάτινων σωμάτων και την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής από συνθετικά χημικά ενισχύει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς.

Εκτός από αυτό, η αυξανόμενη χρήση σπόρων, φρούτων, ξηρών καρπών και λαχανικών, για να παραμείνουμε υγιείς και να αποτρέψουμε την εμφάνιση χρόνιων διαταραχών του τρόπου ζωής, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα κ.λπ. παράγοντας επαγωγής.

Επιπλέον, κυβερνητικοί φορείς σε όλες τις χώρες προωθούν τη χρήση βιολιπασμάτων για την πρόληψη της συσσώρευσης χημικών υπολειμμάτων στα γεωργικά προϊόντα και τη μείωση των γεωργικών εξόδων, γεγονός που αναμένεται να τροφοδοτήσει την αγορά λιπασμάτων κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Οι 9 μεγαλύτερες εταιρείες λιπασμάτων στον κόσμο

  1. CF Industries

  2. Όμιλος Χάιφα

  3. Indian Farmers Fertilizer Co-operative Limited (IFFCO)

  4. Israel Chemicals Ltd. (ICL)

  5. Nutrien Limited

  6. Sociedad Química y Minera (SQM)

  7. The Mosaic Company

  8. Uralkali

  9. Yara International.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις