Το ΣΔΟΕ «έπιασε» φορτηγό με 302.400 αυγά Βουλγαρίας για το Πάσχα

Φορτηγό με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα, χωρίς ωστόσο η συντριπτική πλειονότητά τους να φέρει την απαραίτητη σήμανση, εντοπίστηκε την Πέμπτη σε ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. σε οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠΑΑΤ και την ΕΛ.ΑΣ., το φορτίο δεσμεύτηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Βοιωτίας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αβγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά θα γινόταν σε Γλυφάδα, Κω και Ρέθυμνο.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. τονίζει πως συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, ομάδες εργασίας και λοιπές διωκτικές Αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις