«ΣΤΟΠ» στις εισαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων από Ουγγαρία-Πολωνία

Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το Europa Press.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των Ούγγρων αγροτών και, όπως η Πολωνία, ελλείψει αποτελεσματικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση , θα επιβάλει προσωρινή απαγόρευση στην εισαγωγή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων από την Ουκρανία και ορισμένων άλλων γεωργικών προϊόντων στην Ουγγαρία». δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Γεωργίας István Nagy.

Ο Nagy υποστήριξε ότι, εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι αγρότες της χώρας θα υποστούν «μεγάλη ζημιά» επειδή η Ουκρανία χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που επιτρέπουν τεράστια παραγωγή σε «εξαιρετικά χαμηλές» τιμές, σύμφωνα με τον πολωνικό σταθμό Polskie Radio.

Η ουγγρική κυβέρνηση σχεδιάζει να υιοθετήσει άλλες λύσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης της απαγόρευσης.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας, Ρόμπερτ Τέλους, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση «είναι ανοιχτή» να συζητήσει και να αντιμετωπίσει το θέμα αφού η Ουκρανία πρότεινε συνάντηση για την αναζήτηση λύσεων

Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων περιλαμβάνει δημητριακά, ζάχαρη, ζωοτροφές, σπόρους, λυκίσκο, λινάρι, κάνναβη, φρούτα, λαχανικά, επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά προϊόντα, κρασί, βοδινό, μοσχάρι, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, χοιρινό, αρνί, αυγά, πουλερικά, αιθυλική αλκοόλη γεωργικής προέλευσης, προϊόντα από μέλισσες, ζωντανούς χοίρους, άλογα, βοοειδή και σφαγμένο κρέας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις