Υπερκαλύφθηκε πάνω από πέντε φορές η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου - Στο 4,31% η απόδοση
Υπερκαλύφθηκε πάνω από πέντε φορές η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου - Στο 4,31% η απόδοση

Oι προσφορές άγγιξαν τα 1,7 δισ. ευρω έναντι των 300 εκατ. ευρω που προσδοκούσε να συγκεντρώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Το επιτόκιο του ομολόγου (απόδοση) διαμορφώθηκε στο 4,31% έναντι 4,25% που ήταν το κουπόνι του ομολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες στη δευτερογενή αγορά το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 4,4%.

Με την έκδοση αυτή καλύπτεται περίπου το 90% του εφετινού δανειακού προγράμματος του Ελληνικού Δημοσίου . Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένης της σημερινής δημοπρασίας) έχει αντλήσει από τις αγορές 6,3 δισ. ευρω, έναντι 7 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος για εφέτος.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήταν η πρώτη που διενεργείται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγράμματος δημοπρασιών που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, με βασικό στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς κρατικών τίτλων. Η κίνηση γίνεται λίγο πριν την αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της Ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor's την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις