Ινδία: Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 14 ετών η παραγωγή βαμβακιού

Η παραγωγή βαμβακιού της Ινδίας την περίοδο 2022/23 αναμένεται να βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών και κάτω από την εγχώρια κατανάλωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπως ανακοίνωσε κορυφαίος εμπορικός οργανισμός.

Η χαμηλότερη παραγωγή θα μειώσει τις εξαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα στηρίξει τις παγκόσμιες τιμές. Θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις εγχώριες τιμές και να επιβαρύνει τα περιθώρια κέρδους των τοπικών κλωστοϋφαντουργικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς η παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί στα 30,3 εκατομμύρια μπάλες, μειωμένη κατά 3,2% από την προηγούμενη εκτίμηση των 31,3 εκατομμυρίων δεμάτων, ανέφερε σε δήλωση η Cotton Association of India (CAI).

Η τοπική κατανάλωση θα μπορούσε επίσης να μειωθεί κατά 2,2% από πέρυσι στα 31,1 εκατομμύρια μπάλες, ανέφερε.

Η χαμηλότερη παραγωγή θα μπορούσε να μειώσει τα αποθέματα βαμβακιού στο τέλος της περιόδου εμπορίας 2022/23 σε 1,4 εκατομμύρια μπάλες, το χαμηλότερο σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες, δήλωσε ο εμπορικός οργανισμός.

Οι εξαγωγές βαμβακιού της Ινδίας το έτος αναμένεται να μειωθούν απότομα στα 2,5 εκατομμύρια μπάλες από 4,3 εκατομμύρια μπάλες πριν από ένα χρόνο, επισήμανε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις