Στους δρόμους βγαίνουν την Τετάρτη οι αγρότες της Ηλείας

Με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους οι αγρότες της Ηλείας θα βγουν στους δρόμους αύριο, στις 11:30 π.μ. στη Διασταύρωση Καράτουλα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) στόχος είναι «να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα» καθώς όπως σημειώνουν τα αιτήματά τους πρέπει να ικανοποιηθούν σήμερα «γιατί δεν θα αντέξουμε να παραμείνουμε στα χωράφια»

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΟΑΣΗ τονίζεται:

«Έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Τα χρήματα που πήραμε από το λάδι εξανεμίζονται. Τη σταφίδα μας την παίρνουν με ψίχουλα και το κράτος δε μας έχει δώσει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που δεσμεύεται μετά από τις κινητοποιήσεις μας.

Έχουμε αποδείξει ότι ανάσες ανακούφισης έχουμε όταν δεν περιμένουμε σωτήρες για να λύσουν τα προβλήματα, όταν βγαίνουμε στους δρόμους με όλες τις μορφές, μαζικά, ενωτικά μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία. ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα γιατί δεν θα αντέξουμε να παραμείνουμε στα χωράφια.

Διεκδικούμε κατώτερη εγγυημένη τιμή στη σταφίδα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και παράλληλα λέμε ΤΕΡΜΑ στη κοροϊδία με τιμές ελεημοσύνης Κράτους – Παναιγιάλειου – Εμπόρων, διεκδικούμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, αμπέλι και άλλα προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα και ταυτόχρονα ζητάμε να δοθεί η συνδεδεμένη στη σταφίδα, διεκδικούμε να σβηστούν ΟΛΑ τα πρόστιμα που έρχονται από την ΔΟΥ στους αγρότες, με απόφαση του κράτους να σταματήσουν οι διεκδικήσεις της εκκλησίας για τα χωράφια μας.

Ακόμα, διεκδικούμε να δοθούν άμεσα ΟΛΕΣ οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ/στρέμμα ΟΛΟΙ οι αγρότες, να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό και αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές, να τεθεί πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το πρόστιμο ρύπων και τέλος να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα για την λύση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο δίκτυο του ΤΟΕΒ και έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις