OLAF: Κατάσχεσε πάνω από μισό δισεκατομμύριο παράνομα τσιγάρα το 2022

Στην κατάσχεση 531 εκατομμυρίων παράνομων τσιγάρων και πάνω από 205 τόνους ακατέργαστου καπνού προχώρησε το 2022 η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Η πλειονότητα των τσιγάρων που κατασχέθηκαν χάρη στην OLAF – 316,7 εκατομμύρια (59,5%) – ήταν κατασχέσεις από παράνομη παραγωγή εντός της ΕΕ. Τα παραδοσιακά μοντέλα λαθρεμπορίου βασίζονται στην παραγωγή εκτός της Ένωσης, την οποία στη συνέχεια την εισάγουν παράνομα στην Ε.Ε.. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν καταγράψει μια αύξηση στα παράνομα εργοστάσια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από τα 316 εκατομμύρια τσιγάρα που συνδέονται με την παραγωγή εντός της ΕΕ, σχεδόν 200 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, προερχόμενα από χώρες εκτός ΕΕ. Μικρότερο ποσό –περίπου 15 εκατομμύρια τσιγάρα– κατασχέθηκε εκτός ΕΕ, χάρη στη συνεργασία της OLAF με τρίτες χώρες.

Επίσης, κατασχέθηκαν 205 τόνοι ακατέργαστου καπνού που προορίζονταν για παράνομη παραγωγή, ενώ περισσότερα από 15 εργοστάσια εξαρθρώθηκαν και 77 άτομα συνελήφθησαν. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις