Ο Ερντογάν της Τουρκίας εκφράζει την ελπίδα για παράταση της συμφωνίας για το σιτάρι
Ο Ερντογάν της Τουρκίας εκφράζει την ελπίδα για παράταση της συμφωνίας για το σιτάρι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα για παράταση της συμφωνίας για το σιτάρι μετά τις 18 Μαΐου, οπότε και θα λήξει η περίοδος ισχύος της. Αυτό ενημέρωσε την Κυριακή στον αέρα της τηλεόρασης TRT Turk.

«Χρησιμοποιήσαμε την ευνοϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας και της Ρωσίας [Volodymyr Zelenskyy και Vladimir Putin], τόσο όσον αφορά την ανταλλαγή κρατουμένων όσο και την οργάνωση ενός διαδρόμου σίτου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση· ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα παραταθεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το θέμα της παράτασης της συμφωνίας για το σιτάρι συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, ενημέρωσε την Παρασκευή ότι οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης δεν εκπληρώνονται ως προς τους όρους σχετικά με τη Ρωσία και από αυτή την άποψη, οι προοπτικές επέκτασης της συμφωνίας «δεν είναι πολύ καλές». Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η τουρκική πλευρά θα συζητήσει το θέμα με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου τις επόμενες ημέρες.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις